12 Nisan 2009 Pazar

Kod incelerken moral olsun.


Teletabi miydi neydi o garip yaratıklar, evde teyzesinin bir tokasını bulup oynatmış dedesi. Bizimki mest, umarım rengi cezbetmiştir:) Şöyle güzel güzel şirinler, temel reisler var mı şimdi? Yoksa biz de bu ucube filmlere talim mi edeceğiz?

Umut Ege'nin hesap uzmanı olacağına hükmettim. Bu kadar el meraklısı mı diğer bebekler de? Ellerini izlemeye, elimle yaptığım pandomimlere bakmalara doyamıyor. Bir de oda müziğiyle emiyor asilzadem:)) Müzik kulağı da var galiba kuzgunun.


Bu haftasonu hava çok iyi gitmedi. Park gezisini iptal edip Balıkesir Orman'ına gittik. Balıkesir'de gerçekten bir değirmen boğazı varmış, şehir efsanesi değilmiş:))

Kim banyo ediyor diye düşünüyor sanki dereye bakarken:)) Banyo demişken konak işine kesin çözüm: zeytinyağı yakılır, başa sürülür beş dakika beklenir, o sırada karbonat sulandırılır. Başa sürülür yaklaşık bir dakika bekletilip hemen yıkanır. Konak önleyen şampuanmış, bebe yağıymış hikaye. Bu tarifi anneme benim doktorum vermiş. Eski doktorların çözümleri doğalmış. Yaz ve güneş yağlarını düşünmeye başladım şimdiden. Ne kadar güneşten korunuyor ne kadar kimyasal alıyoruz acaba? Zeytinyağı sürüp çıkmak mı akıllıca, 50 faktörleri kullanmak mı?



Gezi sonrası açık hava etkisini göstermeye başladı;)




Doğa'yla ilk buluşmasıydı oğlumun. Umarım o da doğada olmaktan çok mutlu olur.
Doğa demişken, Balıkesir pazarında gezinmek içimi açıyor. Oldukça büyük bir pazar (amma çok Balıkesir reklamı yaptım, belediye sayfasında bana link verecek hehe he) Tazecik toplanmış çeşit çeşit otlar. Köylü teyzeler yetiştiriyor, topluyor, gelip satıyor. Köyden göçle bu üretken kadınlarımızı döngüsel, evini temizleyen teyzelerimiz yapıyoruz. Kadın çalışmaları yüksek lisansı giderek daha da ilgimi çekiyor. Doktoradan sonra düşünsem mi:)) Ekşigüne bu hafta öğrendiğim yeni lezzet, herkese tavsiye ederim;)

3 yorum:

Mustafa Rumelili dedi ki...

Umut Ege ağzını öyle kocaman açıp dedesini korkutmaya çalışıyor...:)

Yasosh dedi ki...

Hala minik ayı kılığında bu Umut Ege :) Buraya gelince Balıkesir diye tutturacak haberiniz olsun :)
Sevgiler

saricizmeli dedi ki...

evet yakında kafasını yastığın arkasına saklayıp poposu dışarda dedesinden saklandığını da sanacak, az kaldı:))

son demleri artık ayıcığın, ama bu kadar mı işe yarar bir ayıcık. dün 5 yaşlarında bir kız çocuğu gördü bu haliyle, aaaa kuyruğu da var diyordu:)) Bunun mayolusu varsa onu alacağız;) Toplanır deniz kısmına geliriz ne yapalım:P