23 Ekim 2010 Cumartesi

Bebek Alışverişi 1

Aramızda 5 gün olan yakın arkadaşım, UE doğduğunda sanırım sadece UE'ye bakmış. Şimdi soruyor, ne alacağız, o nasıldı. Hazır ona anlatacakken kamu hizmeti de yerine getireyim dedim. İşte bebek alışveriş listesi. Bizim zamanımızda yoktu böyle detaylı listeler, kıymetini bilin:)) Yazı dizisini dikkatle takip edin.


Bebek Arabası:
Pierre Cardin PS 2010W Escort Alüminyum Travel System


Kesinlikle gereksinimlere göre tercihin değişeceği bir kalem. Biz daha oturaklı modellere bakarken, 2. bebeğini bekleyen anneye rastlamıştık. 3. arabamız, size önerim iki yöne kolayca çevrilebilsin, hafif olsun, Pierre Cardin'nin böyle modelleri var demişti.

Bu modelin özelliği çok hafif olması, katlandığında az yer kaplaması, iki yöne de kolaylıkla çevrilebilmesi (hem bebeğin yüzü size bakacak şekilde, hem de yola bakacak şekilde kullanılabiliyor). Ama her seçiş bir vazgeçiş, tekerlekleri yeterince büyük olmadığı için, ben sokaklarda fink fink gezeceğim derseniz Türkiye yolları için dertli olabilir. Biz tatil mekanlarında, düz yollarda kullandığımız için 10 numara verdik. Markete gidince iki poşetini de sapına iliştirivereyim şansınız da bu modelde yok. Resimdeki renk bizim tercihimiz oldu, güneşten biraz kırarma yaşadık.

Tanıtımında şöyle demekte :"Ergonomik katlanma özelliği ile,bu arada eşsiz bir tasarım harikasıdır.Tüm arabaların katlanış biçiminden farklı olarak bu arada ilk kapatma işleminden sonra içeriye doğru ikinci defa katlanarak,boyutları ve hafifliği (6,5kg)ile pratik baston bebek arabası boyutlarına ve ağırlığına eş değer ölçüde olmaktadır.Bu sebeple ileride ihtiyaç duyacağınızı düşünüğünüz daha hafif ve küçük bebek arabası ihtiyacınızda ortadan kalkmış olacaktır."

Ana kucağını ilk aylarda önermeyen bir ekol söz konusu. Bizim doktorumuz bebeklerin ilk dört ayda kasları gelişmediği için kullanımını tavsiye etmemişti. Bazı doktorlar çukur kısmını doldurup kullanın diyorlarmış. Ana kucağını ilk etapta devreye almasak da, arabayla evin içinde çok kilometre yaptık UE ile. Tamamen yatabilen bir araba. Tam yatırıp mutfakta yanımda konumlandırıyordum.

İlerleyen aylarda anakucağını hem evde hem de Balıkesir'i yol eyledik bu sene gezilerinde bolca kullandık.

Park Yatak:
Chicco Lullaby LX Park Yatak


Açık ebat: 70 cmx100 cm
Kapalı ebat: 30 cm x 80 cm

İlk yıl için, Başbakan^'a uyup 3 çocuk doğursam üçünde de şaşmam. Hele ki, bizim gibi bolca seyahatler edecekseniz. Katladık, Balıkesir'e gittik, katladık kampa gittik, katladık yazlığa gittik. Düşer mi şaşar mı, nerede yatırsak hiç problemimiz olmadı. Sonra büyüdü, yatağını alt kademeye getirdik, içinde oyunlar oynadı, sıraladı. 1 yaş civarında da kendi tasarımımız yatağına geçti. Ama babannesinde gündüz uykularını park yatakta sürdürdü.

Alt açma ünitesi de mevcut. Fakat ben daha farklı bir alt açma ünitesi kullandığım için bu kısmını kaldırmıştım.

Port Bebe:
Baby Mol 2 `li Set



İnternette araştırdığımda, çok gereksiz almayın dedikleri için almamıştık. Ama sonra keşke başta olsaymış diye yandığımız bir ürün. Çantası taşıma çantamız olarak hala iş görmekte. Bizde bu markanın gri rengi mevcut. Annem uyumamakta direnen kardeşimi, portbebeye koy evde gezdir yöntemini çalıştırırmış vaktinde. Allahtan bizimkisi uyku konusunda teyzesi kadar inatçı çıkmadı. Fermuarı tamamen açıldığı için bebeği rahatlıkla yerleştirebiliyorsunuz.

Muhteşem Battaniye:

Bebetto Fermuarlı Kadife Bebe Battaniye Seti (Uyku Tulumu 3 Parça)



Biz hastanedeyken babasının keşfettiği, tasarım harikası battaniye. Kış bebeklerine ısrarla tavsiye ederim. Şapkasıyla da pek karizmatik oluyorlar. Bizdeki renk mavi. Hala kullanımımızda.


Küvet :
Comfy Prestij Kuvet



Sakın ha dönemez diyip bebeği üzerinde bırakmayın. Alt açma ünitesi olarak kullanılırken banyo zamanı oluyor küvet.








Yazı Dizisinin:) diğer bölümleri için bir tık...
:

Bir yazı burada Alışveriş-2

Diğeri ise burada Giysi Alışverişi

3 yorum:

elfeyp dedi ki...

O battaniyeden 3 tane vardı bizde. İkisi hediye gelmişti. Çoook kullanışlı. Bebeği hiç soğuk hava almadan gezdirebiliyorsun, yumuşacık. 2 çocuk büyüttüm onlarla, kaç kere yıkadım, birşey olmadı. Kuzenime gönderdim birini. Kesinlikle tavsiye ederim. Hediye olarak da süper birşey :)

Adsız dedi ki...

babymol 2li setin fiyatı çok uygun geldi.30 tl..ama kalitesinden emin olamıyoruz..nette gördük sadece..siz kalitesi hakkında ne söylersiniz..yorumunuzu merakla bekliyorum:)
çok sevgiler...

saricizmeli dedi ki...

Merhabalar Adsız,

Biz kış bebeği olduğu için çok uzun süre kullandık, 2. si için de halen kullanılabilir nitelikte.

Çantasını da 2 yıldır kullanıyoruz. Bir 2 yıl kesin götürür. Ben de alırken görüntüsünden emin olamamıştım. Sanki annemin kardeşime kullandığı daha sağlamdı gibime gelmişti. Tabi çocuk aklımda o afilli kalmış da olabilir;)

Ama 2 sene içinde kaliteyi bozmadalarsa gözüm kapalı tavsiye edebilirim.