Rengi, tadı, işte sarıcizmelinin muhteşem marmeladı |
Elmaları ayıkladık. Elmalar küçük olduğu için 1 kilo elma ayıklanınca neredeyse yarım kilo kalıyor.
Sonra ayıklanmış bir kilo elmaya bir su bardağı su koyarak elmaları pişirdim. Ve süzgeçten geçirdim. Ayıklanmış elma miktarına bir yarım şeker koyarak kıvam kazandırdım. Mayhoş, muhteşem bir marmelat oldu. Tek sorun bu ağaç dışında japon elması nereden alınır bilmemem.
4 yorum:
ellerine sağlık enfes görünüyor, rengi ne kadar harika olmuş. ben de babaannemin bahçesinden gelen elmalarla deneyeceğim. zira onları ne yapacağımı bilememiştim :) sağol
Çok çekici görünüyor:)
Hilal, deneme sonucunu bekliyorum.
Adres bildirmen halinde, numune yollarım deli annem.
Çok güzel, kızılcık marmeladı gibi biraz mayhoş ama daha güzel..Eline sağlık :)
Yorum Gönder