12 Kasım 2010 Cuma

Bebek Alışverişi 2

Koş gebe vatandaaaş koş. Yazı dizisinin 2. bölümüne koş. Bu bilgileri böyle kolay kolay bir arada bulamaazsın. Ben vakti zamanında aramış bulamamıştım...


BRAUN IRT 4520 ATEŞ ÖLÇER
Bebeklerde cıvalı ateşölçer kullanımı çok kolay olmaz diye arkadaşlarımın tavsiyesiyle edinmiştim. Gene başa dönsek edinmek isteyeceğim bir ürün. Ateş düşükken göreli artış azalışı ölçmek için ideal. Göreli diyorum çünkü iki kulak arasındaki fark yarım dereceye varabiliyor. Peşpeşe iki ölçüm de farklı sonuçlar verebiliyor. Bir yüksek ateş sırasında civalı ateşölçer kullanımını da öğrenmiiştim. Hiç de zor değilmiş. Bu üründen edinseniz bile mutlaka bir de civalı ateşölçeriniz olsun. Ama unutmayın civa zehirli bir maddedir. Olura ateşölçer kırılırsa aman çocuğunuzu uzak tutun!




Philips Avent IVIA Kaplı ISIS Manuel Göğüs Pompası / Beslenme Sistemi

Yakın arkadaşım, aman biberona alışmasın dediği için, doğum sonrası 2 ay gittiğim doktora dersleri sırasında (emzirip çıkıyor 2-3 saate dönüyordum) anneme idare edebilirsen verme diyip evden çıkıyordum. Ama dolapta yedek süt oldupğunu bilmek beni rahatlatıyordu. Annenin sıcaklığını hissederek emmesi benim her zaman tercihim oldu. Fakat derse giderken, ücretsiz izin almadan önce bir gün çalışmak gerektiğinde, anne çok bunalıp dışarı çıktığında, hastanede bebek emmeyi öğrenmediği sırada sütü sağıp verirken, acaba süt mü yok diye düşünüp pompa testi uygulandığında çok önemli bir araç. Mutlaka edinin 2 kez kullanacak olsanız bile. Ben az kullandığım için manuel bir model işimi gördü. UE 11 ay civarındayken işe başladığım için iş yerinde sağmama da gerek kalmadı. Benim şartlarım için gayet uygun bir model. Ama daha çok kullanımlar için nasıldır bir fikrim yok.

Bu arada çok az sağdığım için süt saklama poşedi hiç kullanmadım. Kendi kaplarının varlığı benim için avantaj oldu.

Chicconun göğüs pedlerinden gayet memnun kaldığım için başka marka denemedim. Lansinoh krem çatlaklara birebir etkisi nedeniyle arkadaşlarımca övüldüğünden edindim ama kullanmadım. İlk bir iki gün olan çatlama problemi temizliği suyla yapmamdan kaynaklandı. Ninem zamanın anne sütüyle sil önerisiyle sorun kalmamıştı.

Emzirme koltuğu ya da yastığı benim hiç gereksinim duymadığım ürünler oldu. Geçen sefer salonda misafir varken UE'nin odasında emziriyordum. Şimdi o olanak ortadan kalktığı için İkea'dan bir sallanan sandalye edindim, emzirme koltuğu işlevi görecek bana. İlk zamnlarda bir yastık emzirme için çok destekçi olurken ilerleyen zamanlarda amuda kalkarak bile emzirilebileceğini bildirir, endişeye mahal yok derim.

Emzirme atleti diye muhteşem üründen gene arkasaşım aracılığıyla haberdar olmuştum. Ve kış doğumu olduğu için çok işime yaramıştı. Anne sütü çok çabuk bulaştığı ve hemen berbat koktuğu için en az 3-4 üst beden iç giysisinin tane edinilmesinde fayda var.

Rezene çayı benim süt için içtiğim çaylardan olmuştu.

Alacağınız pijama ve geceliklerinizde önden düğmeli oluşu emzirme için her zaman kolaylık sağlayacak. Seçerken dikkat. Gene süt lekeleri nedeniyle, normalden daha fazla pijama/gecelik bulunması gerekli.


Banyo Ürünleri:
Çocuk doktorumuz önce bir markanın ürününü deneyin. Alerji görmezseniz devam edin dedi. Ve şampuanını da sabunu olarak kullanabileceğimizi söyledi. Bizim tercihimiz sebamed oldu doğduğu günden bu yana. Mermerşahi denen kumaşlardan ağız silme bezleri ve banyo lifi türevi yaptık. Pişik problemi çok fazlaca olmadığı için olduğunda da zeytinyağı ile hallolduğundan başka bakım ürünü kullanmadık.

Giysilerini ilk altı ayda Hacışakir makine için granül sabun ile yıkadık ve hep ütüledik. Ama bu ürünün leke çıkarma kapasitesi sınırlı olduğu için sonrasında omomatik baby kullandık. Yumuşatıcı yok, narin programda.


Buhar Makinesi :
Arkadaşım kullanmadığı soğuk buhar makinesini vermişi. Ama doktorumuz hijyeni kolay sağlanmaz kendi çamaşırlarını odasındaki kalorifere sererek kurutun dedi. Bu yöntem bizim için yeterli oldu.

Nevresim takımı:
Taç linens ürünlerini kullandık. Gayet memnun kaldık. Bilhassa ilk başlarda kolay kirlenen ürünler olduğundan, yıka kurut ütüle zaman döngüsünü düşünerek en az 3 adet diyorum. Bize babanne, hala, büyük teyze, anneanne birer takım hediye etmişti. Babası da biz hastanedeyken 2 takım almıştı. 6 takım (şimdi iki çocuğa 3, 3 gayet ideal:)) mevcut elimizde.

Alt değiştirme:

3 kilonun altında bebekler için molfix'in ürünü çok başarılı. Ama sonrasında bizim tercihimiz hep Prima'dan yana oldu.

Can bebenin alt açma örtülerini kullanıyoruz, kullan atlardan. Bezlerini koyabileciğimiz ürün hediye gelmişti ve halen çok severek işimize yarayarak kullanıyoruz.




Havlu :

Şirin bornozlardan hediye geldi bize. Ama ilk dönem için en anlamlısı mermerşahi edinmek (çok hızla suyu emiyor ve kuruyor) ve da havlu. Bolca banyoları ve banyo sonrası kazaları düşünerek en az iki havlu diyorum. Özdilek kullandık geçen sefer. Bu sefer Chicco da aldık, ya naaaasip diyerek.

Sterilizatör:
Olmazsa olmaz bir ürün. Kısa sürede dezenfekte edebilmek için. İlk 6 ay doktorumuz UE'nin biberonlarını makineye koymayın demişti. Pompa ve biberonları bolca steril ettim. Sonrasında katı gıdaya geçince de kaşıklarını. Emzik kullandığı dönemde emziklerini.

Bebek bakım:
Saç fırçasını, tarağını ve tırnak makasını chicco tercih etmiştim. Memnun kaldığımı söyleyebilirim. Kullandığımız ürünler şunlar:

Chicco Kıl Tarak Fırça Seti



Chicco Yenidoğan Tırnak Makası 6526031 - 6526032




Burun aspiratörünü doktorumuz önermediği için edinmedik.

2 yorum:

elfeyp dedi ki...

En alttaki tırnak makası bizim de favorimiz. Klasik tırnak makaslarındaki gibi acı tecrübeler yaşamıyoruz.

saricizmeli dedi ki...

Uyurken kullanmak kaydiyle...