28 Kasım 2010 Pazar

25. hafta- Annenin kontrolleri.

Abiyle baba uyudu, ana kız kahve kek keyfi eşliğinde yazıyoruz.

Bu hafta doktor kontrolümüz vardı. Sıra annenin kontrollerindeydi. Gizli şeker var mı bakıldı, çok şükür yokmuş. Bu test uzun vadede bir şeker hastalığına yakalanma olasılığının olup olmadığını da gösterirmiş. Kan testleri yapıldı. Test sonuçlarını aldığımızda baba ile demir hapı kullanmam gerektiğine karar verdik:)) Lökositin hamilelik sırasında yüksek olması gibi bazı değerlerin de düşük olması normalmiş. Doktorun sonuçları bağlantılı olarak değerlendirmesini bekleyin:)

Pıtırcık'ın keyfi yerinde. Kalp çarpıntılarımı söyledim. Baş yukarı durmasından kaynaklanıyormuş. Sırtüstü uzanamama, bir şey düşecekmiş hissi, kalp çarpıntıları bu durumun sonuçlarıymış. Baş aşağı dönebilir (dönmeyedebilir, ama artık normal doğum söz konusu olmadığı için çok da önemli değil) bu durumda sıkıntılar geçebilir.

Kilo alımım biraz hızlı gitti, bildiğiniz bir diyetisyen var mı diye takıldım, henüz o boyurtta değil bolca yürü dedi. Bir de hamuriçi gibi tehlikeli sularda yüzmüyorsan çok sorun değil dedi. Yediklerimin çok dengesiz olduğunu düşünmüyorum. Kahvenin yanında gördüğünüz kek geçen tarifini verdiğim koca kekte 1/2 su bardağı şekerli, bana düşeni 1 dilim olan kek. Yersem kabak tatlısı ya da sütlaç yiyiyorum. Bir incir kurum var, bir de hurmam. Biraz tohumlardan da yağ geliyor. Ama pıtırcık için gerekli kaynaklar. Hemşiresi de ben kötü gitsen söylerim, bebeğe alıyorsun dedi. O an hoşuma gitti, ama sonra düşündüm 6 kilo doğmayacak ya canım bu çocuk:))

Dopler ile benim damarımı kontrol etti. Hamileliğe bağlı tansiyon riski görünmüyor. Ayak bileklerimdeki şişler normal. Yukarılarda olan şişler risk içerir dedi. Bacaklara bastır bırak kontrolü de buna yönelik sanırım.

Bu arada Pıtırcıkım ilk kez net biçimde yüzünü gösterdi. Abisinin kopyasıı... Habire hareket halinde hiç uyumuyor mu dedim, canım yatakta yatmıyor ya yer çekimi etkisiyle düştüğünde de hareket olarak algılarsın dedi.

Fırsat bulduğumda adım atmaya gayret göstererek, kalp çarpıntılarından nefes nefese kalarak, UE'nin E.'ye bakacam istekleriyle hem bunalıp hem çok mutlu olarak, Pıtırcıkın hareketleriyle...

Annecik kuzusu, ah ne de çabuk geliyor bu gebenin uyksuu, tezi bekler oysa yazılacak sayfalar dolusu, belki iyi gelir yiyeyim bir incir kurusu, mutlaka oluyor doktora sorusu, hamileiym diye bolca ötüyor borusu, yürüyecek olsa Ankara'da Emirgan korusu, işte böyle geçiyor günler....

Bu sefer bolca tecrübe birikimimiz Pıtırcık'ın avantajı. Ama bolca abiden kalan giysi ve oyuncak da dezavantajı. Ama Pıtırcık'a özelleri de unutmuyoruz. İşte ona aldığımız ilk oyuncak.



Kilo Alımı: 8.5
Haftanın Sıkıntısı : Kalp çarpıntıları
Pıtırcık : 712 gram (tam 25 haftalık)

2 yorum:

Hayat güzeldir.. dedi ki...

maşallah diyorum :) benim doktorum bacaklarımı şişliklerimi kontrol etmedi hiç, ben baktım şimdi sanki var gibi, niye acaba? İlk oyuncağınız çok güzelmiş.
Sevgiler.

saricizmeli dedi ki...

Hayat güzeldir, her doktorun kontrol yöntemi farklı olabilir. Ama şişlikten şüpheleniyorsan görüş doktorunla. Bakalım Pıtırcık beğenecek mi ilk oyuncağını. Abisinin ben oynıcamlarından kurtarabilecek miyiz:)