14 Kasım 2010 Pazar

23 hafta - Göbek büyüyor, anne yürüyor, giysiler türüyor...

23. hafta da geride kaldı.

Bu hafta spor ayakkabılarımı çektim bolca hareket ettim. Bir boş öğlenimde LCW'de soluğu aldım. 3 parça üst aldım. 1 tane de 3xl eşortman altı. Fiyatları oldukça makul LCW'nin.

Premaman'dan 100 liraya aldığım bir pantalonun yanında gayet makul. Hem de ilerleyen zamanda da giyim olasılığı söz konusu, 3XL'nin değil tabi - çok şükür- .


Bu arada özel hastanelerde yeni moda bebeğin doğar doğmaz yıkanması. A.Ü. Tıp Fakültesi'nde doğum sonrası böyle bir uygulama yapılmamıştı. Geleneksel yöntemlerde de yok. Bebek anne karnında Verniks adı verilen koruyucu bir tabakayla kaplı. Doğum sonrası da bu tabakanın koruyuculuğu devam ediyor bir müddet. Doğar doğmaz bu tabakayı yıkayarak koruyuculuğu da yok etmiş oluyoruz. O nedenle Pıtırcık'ın babasına sıkı tembih ettim. Asla ve kata bebeğin yıkanmasına izin verme.

Bir de önceki doğum sonrası bana bir iğne yapmışlardı. Sorduğumda rahim kasıcı iğne demişlerdi. Normal doğum numarası çekiyorlar bünyeye. Ben sonuçlarından memnun kaldım (tabi iğne yapmasalardı ne olacaktı bilmiyorum ama bu haliyle sonuç başarılı). Bu kez de iğnenin yapılması için öncesinde doktorumla konuşacağım.

Kan uyuşmazlığı olan aileler. Amaniiin dikkat. Biz A.Ü. Tıp Fakültesi'nin bu konudaki çalışmasına denek olarak katılmamıza, doğum öncesi hastanede 5 gün yatmamıza rağmen doğum gecesi benim elimdeki kan grubu tanıtım kartını beğenmeyip kendi Üniversite'lerinin kartı olması gerektiğini bildirdiler belgeyi verecek bankodaki çalışanlar (beş gündür aklınız nerdeydi yapaydınız kartı vereydiniz!) gerekli belgeyi vermekte sorun çıkardılar, neyseki sorunda diretmediler. Hastanenin verdiği bir belge ile Eczacılar Birliği'nden temin ediyorsunuz kan uyuşmazlığı iğnesini (Devlet hastanesi uygulaması da olabilir, şu an değişmiş de olabilir). Ve iğnenin çok kısa sürede yapılmış olması gerekiyor. Böyle bir durum varsa doğum öncesi hastaneyle görüşün. Bizimde denek olarak katıldığımız çalışmada anne karnında bebeğin kan grubunu belirlemeyi çok yüksek bir oranla başardı Prof. Dr. Acar Koç ve Doktor Mustafa Erkan Sarı (canı gönülden sevgilerimi yolladığım doktor).

Hamileliklerim ve doğum sonrası arkadaşlarımca çok şımartıldım. Şımartılmaya devam. Sırf bunalımama girmemek için 3. yü yapacağım, kesilmesin bu şımartılmalar:P (1. sonrası 3. için acaba derdim, ama bir çocukla hamilelik hiç kolay iş değil. Ve çocuklardan biri tekmeleri dışında ilgi beklemiyor). Yaso, maviş ve bana (aramızda bir hafta olan yakın arkadaşım) İlkim Öz'ün Anneler ve Kızları kitabını hediye etti. Kitaba başladım sanırım yarın biter. Yorumlar burada. Şımartılmayı, şımarmayı ve arkadaşlarım seviyorum:))

Kilo Artışı: 7
Haftanın Sıkıntısı: Şişen ayaklar

5 yorum:

ilknur malcı dedi ki...

ben bayındırda doğum yaptım yıkamadılar kızımı

sevgiler...

yeliz dedi ki...

lcw !! çok kızıyorum bizim hamileliğimiz sırasında nerdeydi!! mangodan aldığım xxl penye üstlerle hamilelik geçirdim!!

saricizmeli dedi ki...

Ben mesada yıkandığını duymuştum. Ue'nin kuzeninin doğumunda da yıkadılar. İstanbul'da. Benden de sevgiler...

Yeliz'in 2. hamileliği için başladık hamile kıyafetlerine dediler:))

Hayat güzeldir.. dedi ki...

Merhaba, bayram öncesi şeker yükleme testim ve kan uyuşmazlığı olup olmayacağını belirleyenv indirekt coombs testi için kan verdim.Sonuçları pazartesi alacağız.Eğer negatif çıkarsa bu konu hakkında biraz daha detaylı bilgi rica edeceğim. İlk 72 saat içerisinde bir iğne olmamız gerektiğini biliyorum ama biz mi temin ediyoruz.Sevgiler Pınar

saricizmeli dedi ki...

benim de bu hafta şeker yükleme testim. umarım tertemzi çıkar testlerimiz.

konu üzerine detaylı bir post yazayım. sevgiler...

hayat gerçekten güzel:)