27 Mart 2010 Cumartesi

Sene-i Devriye ve Göz Kontrolü

Sevgili blogger, bana tüm dünyaya ulaşma imkanı verdiğin için çok teşekkürler. Bir senedir, okurlarıma böylelikle ulaşabiliyorum:P

Görüşmeyeli neler oldu, öncelikle UE bir sosyal patlama yaşamakta. Geçen cumartesiden bu yana, 6 gitme-gelme olayı yaşadı. Yarın 7. sine ulaşacak. En son kar yağdığında a-aa diye şaşırmıştı, sanırım yarın ikincisi gelecek şaşırmaların:P İletişim frenimiz boşaldı, biri bizi durdursun.

Sağ demiştim geçen yazımda (hala sağımı solumu karıştırırım, gene karıştırdım) konu üzerine detaylı çalışmalar yapıp, onun sağı benim nerem eşleşmesini bitirince farkettim ki sol alt köpek dişiymiş gelen. Onun hemen arkasından sol üst köpek de hov hov dedi. Bir gece ateşlendi, 39.5 gördük, dişe vermemiştim ama dişmiş galiba. Sonraki iki akşamdır da uyanıp (ilk akşamını uyku düzeninin şaşmasına vermiştim) 2 saat durmaksızın ağlayıp sızlayan UE'nin derdinin, sağ üst azı olduğunu da bu sabah anlamış bulunmaktayız. Azı azı, daha da çekemem bu nazı! 11 diş ile oturumu kapatmış bulunmaktayız.

Yeni numaralarımız, süpürge çalışınca kulaklarını tıkıyor.
Evimizin dış kapısını açmayı başardı, kilitsiz bırakmamak lazım.
Kahve fincanını boş içerdi, maymun gözünü açtı benimkine de koyun diyor, neyse ki suyla avunuyor daha.
Süte düt diyor, Suya da dû, s'lerle sorun mu var ne:)
Yürürken merdivenlere rastladığımızda ya da aklımıza estiğinde ellerinden tutup azıcık havada götürüp kuş kuş kuş yapıyoruz. Bayılıyor.
Yeni bir oyun keşfettik, anne baba döngüsüne cevap bekliyor son 3 haftadır. Çok net söylemesine rağmen arada şımarıyor, anne yerine an deyip bırakıyor ya da hızlıca anın diyordu. Oyuna çevirdik. O ne kadar az hece söylese ben o kadar az heceyle cevap veriyorum. Ef, efen gibi. Net söylediğinde Efendim diyorum. Yutarak söylemişse ben de yutarak cevap veriyorum. Uzatarak söylemişse ben de uzatarak söylüyorum. Bu oyun en favorimiz şu aralar. Bunun babalı versiyonunu da babasıyla oynuyor.

Rutin kontrol için göz doktoruna götürdük. 2 ve 5 yaşlarda yapılıyormuş rutin kontrol. Bu yaşlarda bütün çocuklar hipermetrop olurmuş. Hiç şaşmadım bizim görmekte zorlandığımız uzaklardaki uçaklar, kuşlar, köpekler hiç gözünden kaçmıyor. Göz doktorumuz Kuğulu Park'ın çarprazında. Bu arada gebelik sonrası göz kontrolü de önemliymiş. Gebelikte preeklampsi ve göze hasarına ilişkin değerlendirme yapılıyormuş. Bir kuğulu keyfi yaparız dedik ama uyuyayazdı.




Ateşlenince, yazlıklar fora...



Mert'le nasıl yapsak da balkona çıksak planları yaparlarken..



Kuğulu Park hayalleri bir başka bahara mı kaldı?



Çok gezdik bea, hele bugün iki kapı yaptık, eve gitsek de bir aykkalarımı çıkarsam.

12 yorum:

Ozguranne dedi ki...

ay kıyamam ben ona... kuğuluyu da canım çekti...

saricizmeli dedi ki...

özgür, sen benden sonra bile gitmiş olabilirsin kuğuluya:P

MELİSANIN HATIRALARI dedi ki...

Merhaba,Umut Egenin 1.yaşı kutlu olsun.Nice mutlu yaşlar dilerim.
Göz doktoru ve muaynenin nasıl geçtiği ile ilgili bilgi verebilirmisin? teşekkürler.

saricizmeli dedi ki...

Melisanın Hatıraları, umduğumdan daha kolay oldu kontrol. Daha çok kayma var mı, retina kontrolü ve de konjoktivit kontrolleri üzerine odaklanıyor. Konjoktivit kısmı biraz zorladı. Ama doktor, sevecen, UE yi üzmemeye çalışan bir doktordu. Benim yıllardır gittiğim göz doktorum.

Miyop, hipermetrop gibi kontrolleri 5. yaşta yapacağını ifade etti doktorumuz.

MELİSANIN HATIRALARI dedi ki...

Eger bir sakıncası yoksa Doktorunuzun ismini ve telefonunu alabilirmiyim? bizim de 2 yaş kontrolümüz var ama Mesa hastanesini kızım istemedi.muayenehanede bi denemek istiyorum şansımı.bi de damla mı damlatılıyor muayeneden önce?
Not:Yılbaşında blogger buluşmasında tanışmıştık.Meral ben :)

saricizmeli dedi ki...

Mesal ve Melisa diye hatırlıyordum ben. Tıkladım ve tanıdım Meral, ama cevap verirken buraya bırakılan ismi esas alıyorum.

İzzet Can, telefonu aklımda yok. Gözbebeği. Kuğulu Park'ın çarprazı. Madonun tam karşısı. İnternetten telefonunu bulamazsan, iş yerimde numaraya bakıp bilgilendiririm seni.

Hayır, hiç damla damlatmadı. Ama iki yaş kontrolü farklı olabilir tabi.

MELİSANIN HATIRALARI dedi ki...

kendime yeni bir blog sayfası açtım o nedenle melisanın sayfasına melisanın hatıraları olarak isim yeni bir verdim.

çok teşekkür ederim.doktoru bulamazsam yine haberleşiriz.
Size tekrar nice mutlu sağlıklı yaşlar..koşturmaca dönemi başlıyoor :)

OiP dedi ki...

-Okuyun UE Bey,
+Düt
-Bu ne peki
+Ann!!
-Bravo çok iyi görüyorsunuz! :))

İlknur dedi ki...

Sizin kontrolunuz gene iyi gecmis. Bizimki saolsun insaf edip bi hastaneyi yikmamis baslarina :)

Oyle Kugulu park falan demissin ya Ankara sevdam depresti yine bak.

Mustafa Rumelili dedi ki...

Artıkın bric oynayabilecek kıvama yaklaşıyoruz...:)

Hülya Cinsçiçekçi dedi ki...

hipermetrop mu? deme yaaaww. ben de evladım pek zeki diye herrrşeyleri uzaktan görüyo sanıyodum. yıktın perdeyi eyledin virannn

saricizmeli dedi ki...

Hülya, ama tuna çok zeki:)