10 Ağustos 2010 Salı

9+3, yine yeniden...

Çok şeyler birikti yazacak. Ama ben çok güç bulamadım kendimde.

Çünkü UE abi oluyor (bence epeydir çok abi gerçi) ve UE'nin ilk haftalardaki acaba gerçekten hamile miyim sessizliğinden 2 küsür sene sonra, bulantılar çok fena sanırım hamileyim başlangıcı beni yordu.

Doktoruma göre 2. hamilelik ilkinden daha zorlu geçermiş. İlkinin bıraktıkları ve geçen yıllar nedeniyle.

Belki zorlu geçecek. Ama ilkinde yaşadığımız doğsa bir an önce telaşından ziyade, tadını çıkarmak niyetindeyim, bulantılarımın bile. Çünkü içimdeki o kıpırtıları muhtemelen son kez hissediyor, içimde son kez bir canlı büyütüyor olacağım (hayat koşulları olmasa 3 ne muhteşem olurdu).

Bulantılar 5. haftada pek beterdi. 18 temmuz günü test sonucunu gördük. 19 temmuz günü doktoruma ulaşamayınca, ama tatile de pıtırcığı görmeden çıkmak istemeyince 6+2 de geçici bir doktor değişikliği ile pıtırcığı görüp, kalp atışlarını duyduk. Bu doktor 2. yi normal doğurursun dedi. Kendi doktorum ise bu görüşte değil. Ben de bu riski alacağımı sanmam.

7. hafta itibariyle tatile çıktık. Anne yanında ve memleketimde olduğum için midir bilinmez yola çıkınca bulantılar bıçakla keser gibi bitti.

Kampa geçince geri geldiler.

8 ve 9 u tatilde tamamlayıp Ankara'ya döndük. Bulantılar gene geçti.

Bulantılar asla çok siddetli değil, ama 5. haftadakiler bayıldığım kahvenin aklıma gelmesi halinde bile hoşnutsuzluk duymamı sağlayacak şekildeydi. Giderek azaldı. İşin ilginci ne yersem gitmiyorlar. Midem ağzımdaymış gibi...

İlkinde hiç bulantı olmayıp 2. sinde olunca, cinsiyet farklı inanışı var. Bu sefer kız olursa ayrı cins, erkek olursa oğluma harika arkadaş olacağı için bence ne olursa muhteşem olur (ekrana hevesle bir baktım ikiz mi diye ilk tanışmada:)). Geçen sefer kız istiyordum. Evlat sahibi olmadan pek çok şeyi bilmediğimiz gibi, onun baldan tatlı olduğunu da bilmiyorduk. Ha kız, ha erkek.

Bugün kendi doktorumuzla ilk görüşmemizi yaptık. 9+3 üz bugün itibariyle. Ben 1 kilo almış durumdayım. Ve karnım oldukça çıktı bile. Doktorun ilkinin etkileri derken ne demek istediğini çok net anlıyorum.

Bir de, pek çok şeyi ne çabuk unutmuşum:)) Ne, ne zaman oluyordu bakıyorum. Selamlar eski siteler...

Çok memnun kaldığım çatlak önleyici kremin adını tekrar sordum. Mustela Stretch Marks Double Action. Çatlak eğilimli bünyede 0 çatlak. 16. haftadan sonra kullanılmaya başlanıyor.

6 fincana kadar kafein hakkı var (çay kahve kola- ben kola içmem- kahvenin tadını tekrar almaya başladım, bir fincan türk kahvesi ooooh pıtırcığıma da yarasın).

Hep en yeşil olanını, daha fazla demir için yiyiyoruz.

16. haftadan itibaren 1 litre süt ya da muadaili. Mümkünse gece yatmadan önce bir kısmı. En çok kalsiyum gece depolanırmış. (İşte gelenekle bilim buluşuyor bazen böyle, yatmadan önce süt içme geleneğini düşününce)

Şarap, bira serbest. Sarhoş olmamak kaydıyla. Aman da ne çok içerim:))

Sigara kesinlikle yasak.

Çok kilo almak yok. Kilo alırsan kılcal damarlar yeni dokularına yayılır, bebek yerine yeni dokuları beslersin.

Bunun dışında sen zaten doğru beslenme kuralları biliyorsun dedi, ek bir açıklama yok.

İş günleri aksattığım yumurta yeme alışkanlığıma hamilelik ve doğum sonrası dönerim (Sanki Ayşe Arman sordu da ben cevaplıyorum, böyle havalı havalı dönerimler:))Ama ben artık geniş zaman kullanabilirim, uzmanı oluyorum, geçtiğim yollardan geçiyorum. Kendime bir hamilelik geleneği oluşturdum:)). Ki bayılırım yumurtaya. Her sabah bir yumurta bir bardak süt. Sonra ara öğünde ekmek peynir zeytin. Öğle yemeği. Meyve ara öğünleri. 2 ceviz 5 antep fıstığı 3 badem gibi dönüştürdüğüm bir çerez akşamüstü ara öğünü. Akşam yemeği. Yoğurt, maden suyu (mineraller ve içindeki yoğun kalsiyum nenediyle) gece yatmadan süt. Bu düzenle geçirmiştim bir önceki hamileliğimi. Akşam ve öğle yemeğine besin gruplarını dağıtarak. Bolca bakliyatı unutmuyoruz folik asit için. Benim doktorum folik asit kullandırmayan ekolden. Ve günde en az 10 bin adım atmaya dikkat ederek. 13 kilo almıştım. Eski kiloma dönüp hamile kaldım. Ama karnımın hızlı çıkışını görünce, 2. hamilelikte kilolar kolay verilmez değerlendirmesi de doğru sanırım demeye başladım. Dikkati elden bırakmamak niyetindeyim. Geçen sefer ilk başlarda hızlı kilo alıp, sonradan yavaş gitmiştim. Nedenlerinden biri de günde içtiğim yarım litre sütü yağsıza dönüştürmemdi. Pınarın yağsız sütü benim favorim. Yağsız yoğurt ve peynir sevmdiğim için burda bir değişiklik yapmıyorum.

UE'yi kaldırmamda hiç sakınca yok. Üstümde zıplamaları bile serbest. Kardeş var yapma diyip düşman etmeyin çocuğu dedi.

UE ile aralarındaki yaş farkı, benim yaşımın ilerlemeyişi (31) risk grubuna girmemiş olmam gibi nedenlerle daha önce de konuştuğumuz gibi ideal zamanlama olduğunu söyledi. Yanındaki hemşire ve sekreter ise ben gelmeden aralarında sürpriz hamilelik her halde diye konuşmuşlar:))

Haberler işte böyle.

Dönüşüm muhteşem oldu değil mi?

18 yorum:

Adsız dedi ki...

Hem de cok muhtesem oldu. Tebrik ederim, cok sevindim :))) UE icin de cok iyi olmus. Supriz miydi hakikaten?

Bu arada bira, sarap serbest olmasina sasirdim. Ben hamileyken arastirdigimda bebek icin cok zararli oldugunu okumustum. Hatta, birayi ve sarabi gercekten cok seven ben, hamilelikte 1 yudum bile agzima koymamistim. Kafeini de vucutlarindan atamadiklarini, 2 bardaktan fazlasinin zararli oldugunu... Neyse.

Beslenme konusunda ben de senin gibi titizlenip 11 kilo almistim. Ve evet yumurta cok onemli. Ama baska onemli bir sey de muzik. O da ruhu besliyor ya ;) YavruSu uyandiginda hemen muzik acardim, sarkilar, ninniler soylerdim surekli. Gunun en keyifli anlariydi benim icin. Simdi kendisi actiriyor, muzik acalim, muzik calalim diye, ya da direkt acip beni cagiriyor, muzik yapalim diye :))

Bak simdi hic aklimda yokken ozendirdin beni de, direkt hamilelik gunlerime geri gittim, oysa unuttugumu zannediyordum.

Guzel bir hamilelik diliyorum, neseli, mutlu, saglikli :))

saricizmeli dedi ki...

Evren, hiç süpriz değil çok istenen bir bebek pıtırcık.

Aralarının çok olmasını istemiyorduk.

Hormonlu gıdalar, cep telefonlarının etkisi, elektro magnetik alanlar yanında şarabın lafı olmuyordur belki de. Ama zaten benim gündemim dışında olduğundan üzerinde çok düşünmüyorum.

Bu bardak ve kafein miktarı daha bilimsel verilmeli sanırım. Bardak ne bardağı, ne kadar demli çay, ne kadar koyu kahve.

Şiddetle tavsiye ederim 2. yi:))

Bu arada bebeğin cinsiyeti belli olur olmaz ismini belirlemek istiyorum gene. Anen karnında ismini duyan bebek doğduğundan sonra duyduğunda da rahatlıyor diye düşünüyorum.

Uzaklara, yakından sevgilerle...

banu dedi ki...

ne güzel bir haber :) güzel geçsin hamileliğin, sağlıkla gelsin minik bebek...

Adsız dedi ki...

Evet, hem de nasıl muhteşem oldu! Tebrikler!

senem dedi ki...

Ahhhh özenmeyen var mı ki? FB de haberi görünce bir heyecanlandım ki sorma gitsin :)) Şimdi artık hafta hafta takipteyiz pıtırcığı! :)) İkincinin tadı da bir başka mı oluyor nedir? Şanslı pıtırcık, harika bir abisi var!

Anne Duru dedi ki...

Merhaba
bugun Yelız in blogunda okuyunca bir bakmak istedim bloguna ve harika bir haberle karsilastim:))
Allah tamamina erdirsin..
Derin karnimdayken ve ismi belli degilken babasiyla pitircik diye seviyoduk:))sanki icime kizmis gibi dogdu...
Saglikli olsun da gerisi bos
tekrar tebikler ve sevgiler

Tekir dedi ki...

arkadaşımmmmmmmmmmmmmm, o kadar çok şaşırdım ve bir o kadar da sevindim. sabah ilk işim seni aramak olacak. tatlı uykular canımmmmmm

k.i.s.d. dedi ki...

Tebrikler ve şok! Hayırlı olsun, çok sevindim. Sağlıcakla kucağımıza alalım inşallah pıtırcığı :)

esra-pelinsu dedi ki...

tebrik ediyorum...
yeni bir heycan, yeni bir can daha...
darısı başıma hemde en kısa zamanda :)

elfeyp dedi ki...

Valla harika bir haber.
2 çocuklu blogger sayısı az epey, hele bu kadar az yaş farkıyla pek yok. O yüzden ayrıca sevindim :)
Ben saat 17.00'de doğuma giriyordum.
Melek Güneş, kucağımda girdik hastaneye :) Hiçbir şey olmadığının garantisi bu sanırım. Sadece ameliyat sonrası bir hafta kadar sakındım kendimi. Onun dışında, hep oynadık, yuvarlandık beraber :) Şimdi ikisi debeleniyor :) UE'ye kız ya da erkek sağlıklı bir kardeş gelsin. Öpüyoruz hepinizi :)

OiP dedi ki...

Canım Sarıçizmeli!!! helal olsun sana:)) tebrik ediyorum seni, eşini ve tatlı UE'yi. Sağlıkla kavuşursunuz inşallah minnaka:D bu güzel haberi aldım bir anda keyfim yerine geldi bak şimdi:)

kuzunun annesi dedi ki...

Çok tebrikler , keyifli bir hamilelik diliyorum. Saglıkla gelsin pıtırcık:)

Benden Bizden dedi ki...

Harika bir haber, cok tebrik ederim! Umarim guzel bir hamilelik gecirir ve saglikla kucaklarsiniz bebisinizi :)

K.T dedi ki...

Tebrikler. Ama haberim olsaydı ben de aynı güne getirmek için uğraşırdım:)) Ama şimdilik biz 1. de kaldık. Sağlıklı hamilelikler

saricizmeli dedi ki...

çok teşekkür ederim, banu.

blogcu anne, iki oğlan annesi olursama tecrübelerinden daha da faydalanırım:))

teşekkür ederiz, senem. neva da harika bir abla olur;)

anne duru, seni süprizle karşılamak istemiştim:)) merhabalar. güzel dileklerin için çok teşekkürler.

saricizmeli dedi ki...

tekir, sırf senin için telefonumu açtım. hamileyken genelde kapalı tutuyorum. ne güzel oldu o bıcır bıcır sesini duymak, güzel arkadaşım benim. hem de adaya haber vermişsin geceleyin UE abi oluyor diye. adanın abi olduğu günleri de heyecanla bekliyorum...

kisd, kendi izini süren deli,bana da 2 küsür yaş arayla çocuk yapan deli demeyiz umarım kucağımıza alınca:)) cevdete kocaman kocaman sevgiler. hep kendini alkışlamasın, bir alkış da bana.

esra pelinsu, merhabalar. hamilelerin duası ayrı kabul olurmuş ya, gönülden diliyorum darısı başına olsun.

elfeyp, sen 2 çocuklu blog anneleri klübünün başkanısın. ama bizim ara da çok açık sayılmaz. ben de senin gibi arkadaş gibi büyüsünler istedim. alt katta anne desteğimiz olmasa da kapsama alanında desteğimiz bol olduğu için de çok düşünmeme gerek kalmadı. MG ve UE gibi bizim UE ve pıtırcığın resimlerini düşündükçe bile heyecanlanıyorum. Aferin bize:)) Bodruma selamlar.. Sanırım sakinledi biraz.

saricizmeli dedi ki...

OIP, sen 2 çocuklu saricizmelinin kutukafalarını yapabilir misin? İşim kolayına kaçmadan ama. UE ve pıtırcığı uyurken seyreden saricizmeliyi çizmeden. Pıtırcığı emzirirken UE'nin saçlarını okşayan saricizmeliyi çizmdeden. Pınar Eliçevari sari çizmeliyi çizmeden. Yan evdeki önlüklünün acıdığı saricizmeliden bir mutluluk çıkararak:)) E.Ş.'ya özendiğimi düşünmüyorsundur umarım:))

saricizmeli dedi ki...

kuzunun annesi, güzel dileklerin için çok çooook teşekkürler...

benden bizden, ankara yeni doğan nufüsünü patlatıyoruz beraberce:))

kuzeytan git, amanin kuzey tan tay tay durdu, emekledi, takla attı bizimki neden daha yan dönemedi diye geceler boyu düşündüm. ikinci acaba nedendir sendromuna ne gerek var:)) tamam günleri tutturamamışız ama yıl aynı olabilir halen.