7 Temmuz 2009 Salı

Biz biz idik inci gibi dizildik.

Tamam bilmecedeki gibi bir dizilme olmasa da dişimizin ucu göründü. Pazar günü yolda içinden dişi hissetmiştim. Ha bugün ha yarın bekliyordum. Bu sabah babası "dişine bir baksana birşey hissediyorum" diyince patlamış yeri gördüm. Daha inci halini almamış gerçi. İlk gören (ilk hisseden değil) alacağı için hediyeyi almak bana düştü. Ama bir ortak çalışma oldu oğlumuzun dişini görmemiz.

Öğleden sonra Mordoğan'a Mavi'yi görmeye gittik. Umut Ege abi oldu ya, uzun uzun süzdü Mavi'yi bu bebek de ne der gibi:)) Yeni huyu dikkat çekmek, çekemeyince de aaaa diye bağırıp dikkati toplamak. Bu çalışmayı Mavi'nin ananesi üzerinde de denedi:)

Kıymayla barış ilan etti, ya İzmir'de kıyma ayrı bir güzel ya iştahı açıldı.

Park yatağında sıralayıp ışık yanan müzik çalan aparatta takılıp güzel vakit geçiriyor.

Kamp hayatının en güzel yanı etraf eş dost tanıdık dolu. Yasemin teyzesi bize burada da tam destek. Sinem'e de yemeklerde Umut Ege'yi oyaladığı için teşekkürü de borç biliyoruz. Akşamları Umut Ege'yi arabasında uyutup biraz keyif zamanı yakalıyoruz. Bu akşam Yasemin ve ailesiyle güzel sohbetimizde, Yasemin'in kardeşi bizi plastik biberon kullanmamamız hususunda uyardı. Dergide de bunu okumuştum. Bizim biberon mazimiz çok yoktu, sıcakların artmasıyla (aşırı susayıp biberon emmeye ikna olunca) beraber son bir haftadır kullanıma aldık desem yeri. İlk kullanımlarda uygun olan ürün kaynatıldıkça, bulaşık makinesine kondukça özetle ısıya maruz kaldıkça salınım yapıyor bu da içindeki mama ya da sıvıyla bebeğe geçiyormuş. Büyüklerde bu önemsenmez bir etkiyken bebek için tehlikeli oluyormuş. Aynı durumu teneke konserveler için de söyledi. Cam biberonu eline vermekten ürtüğüm için plastik kullanmıştık. Ama artık plastik biberonlar çöpe, cam biberon da benim elime. Plastik biberon tercih edildiğinde de bpa free ibaresi aranmalıymış.

4 yorum:

yeşim dedi ki...

canım hayırlı olsun dişiniz:))

İlknur dedi ki...

hayırlı uğurlu olsun inciniz. Eee dişi Egede çıktığına göre diş buğdayını da Egede yapacan artık :)

Bizde de bir şey yok. Bakalım ne zamana gelecek.

Kıyma barış ilan etmesine çok sevindim. Tadını bir alsın bir daha bırakamaz zaten, et gibisi var mı :)

Tekir dedi ki...

Oh ne güzel, dişler de çıkıyor, oğlan büyüyüyor... Plastik biberon konusunda ben de çok dikkatliyim ancak dr. brownslardan bir türlü vazgeçemedim, her yanına baktım ama bahsettiğin ibareden bulamadım :(

K.T dedi ki...

dişiniz hayırlı olsun. Bizimki beklemede. Umarım tatilde çıkarmaz.
Plastik diye genelle me yapma. BPA polycarbonat ürünlerde olur. Bibereona bak PC yazıyormu. PP kullanabilirsin.
Biz su için PP ürün kullanıyorm. Biberonlarımız cam.
Daha önce konuyu yazmıştım ben. okuyabilirsin.

http://kuzeytan.blogspot.com/2009/03/bu-biberonlar-ne-yapmal-bpa.html

İyi tatilllerrr