1 Nisan 2011 Cuma

Gebeler soruyor, saricizmeli cevap veriyor...

Bugünkü sorumuz Ankara'dan Arda Totisinin annesi, Itır gebesinden.

Itır diyor ki "ne sizle yatarken ue odasında uyuyor mu sorunsuz? merak ediyorum, gece uykuları nasıl oluyor 2 tane ile??" Banu ile bensiz kokereç yemelerini içime sindirerek (yeni anneyim ya, anaç yanım kabardı yoksa kin tutardım) sorusuna cevap veriyorum.

UE ilk doğduğunda, evimiz serince olduğundan ve merkezi ısıtmaya müdahale edemediğimizden, elektirikli petek, ben ve UE 40 gün UE'nin odasında yattık. Sonra sen odama ben odama dedik. Sonrasında, dönem dönem uyuma problerimiz olduğunda (ben işe başladığımda örneğin, gece uyanıp beni istemeleri arttı.) UE'nin odasına ben gittim, iki büklüm yatağında uyudum, emzirdim. Sonra böbannemiz bize yüzyılın buluşu yer yatağını verdi, UE hareketlendiği sıralarda. Yataktan atlarsa sorun yaşamayalım diye. Yer yatağına UE değil ama ben atladım. Hele yazın bir ay süren hastalık sürecinde pek işimizi gördü yatak. Derken UE'yi yer yatağında uyutur, abi yatağına yerleştirir, gece ağlarsa uyutur sonra yatağıma geçer olmuştum. Bu işleri dönüşümlü olarak babası da yapıyordu. Kış bastırıp önce baba hastalandı, sonra ben hastalandım hamileliğimin son haftalarında. Bu dönemde iş dedeye düştü ve bi sürü şeyi dedesine yaptırıan UE o gün bugündür, "beni dedem uyutsun" der, gece uyandığında "dede gelsin sen git" der başka bişi demez. Bu sayede son gebelik haftalarımı deliksiz uyku ile geçirdim, tabi uyku tutup uyuyabildiğimde. Şimdiye dek de hep dede ile uyudu. Geçtiğimiz haftasonu dedesi bir günlüğüne UE'nin teyzesine gidince, önce dede beni uyutsun diye ağlayıp sonra sızdı. Gece de babasına pek sorun yaratmamış. Ama haftaya kırkımız çıkıp dede gittiğinde neler olacak hep birlikte göreceğiz.

Annem ve babam uzun müddettir bizde olduğu için, ben ekranda zayıf gözükmek için ayarlarla oynatan sanatçılar gibiyim. Çaba göstermeden bir rahatlığım var. UE dedenin, ev işleri misafir ağırlama beni şımartma ana kraliçenin, küçük prensens benim. Ama 9 nisanda araba balkabağına dönüşünce neler olacak paylaşacağım. 2.5 yaş oldukça az bir araymış, sıkıntısız çocuk büyütmek için. Bir sürekli gelecek yardımcı ayarlamamız gerekiyor, ama haziranda yazlığa anane dede yanına gidip eylülde döneceğimiz için ağırdan alıyoruz. Var mı tanıdık biri?

Özetle Itırcığım, şimdi ne anlatsam boş. Oldukça zorlu 2 çocuk işi, moral bozmak amaçlı değil bildirgem. Ama böyle olsun tüm zorluklar. Tadından yenmiyor, UE kardeşini kucağına aldığında. Uykusuz gecelerimizin sabahı onlar.


Ben ilk gebeliğimde çok işkembe çorbası içmek isteyip doktoruma danışınca, iç ama çocuk sümüklü olur derler diye dalga geçmişti. Blog istatistiklerinden bakıyorum da bebek nasıl gamzeli olur diye aratmışlar, bizim blog çıkmış;) Gebeyken kokoreç yiyenin bebeği uykucu olur derler bizim orda Banu ve Itır;) Sorunsuz uykulu geceler diliyorum.

2 yorum:

Itır dedi ki...

Ahahahah süpersin çok güldüm!! O zaman ben yarın yine bir Kıtır yapayım..Çeyrek de paklamaz, yarım ekmek götüreyim bari!! :))

Sağolasın yazmışsın uzun uzun..Bizim Ardayla durum benziyor biraz size. Yani dede kısmı yok ama yer yatağı kısmı benziyor. 22 ay memede uyuduktan sonra omzumda uyutmaya başlamıştım o fasıl kesilince. Fakat yaz tez gelmiş ve sıcak basmıştı ki omuzda yapış yapış olmaya başlamıştık, cinnet gelmeden bir formül bulduk ve Ardanın yatagın parmaklıklarını çıkardık ve yanına bir döşek attık, hem olası düşmeler için hem de yanına uzanıp masal kitap filan, uyuma faslı icin..O gün bu gündür çoğu zaman ben bazen de baba orda yanında yatıp kitap masal ile uyutuyoruz (ben çoğu zaman uyuyakalıp dürtülmek sureti ile uyandırılıyorum) Şimdi en merak ettiğim konu bu..Nasıl olacak..Bir de sabaha karşı 4 gibi bizim yanımıza gelir Arda, o zaman ne olacak? Yada bakacak bebek beşikte bizim odada, pışıık deyip belkide külliyen bizim odaya taşınacak?? Kim bilir..yaşayıp göreceğiz..

Dedeler gidince neler olacak heyecanla bekliyorum.

Not.1 : bakıcı için haberleşelim, belki bir faydam dokunur. Bizim Fatoş Hanımın çevreden çok bulduk eş dosta..

Not.2 : en kısa zamanda kokoreç yemeye buluşalım :)

saricizmeli dedi ki...

Notlar içim teşekkürler. Haberleşelim gerçekten.
Kıtır kıtır yerim gerçekten kokoreçleri;)