8 Aralık 2010 Çarşamba

Mim - Fadiş

Fadiş beni mimlemiş. Konu şu:

"Kitaplığınızın karşısına geçin.Gözlerinizi kapatın.Derin bir nefes alın.Elinizi kitapların üzerinde gezdirin ve birini seçin.Şimdi gözlerinizi açın.Bir kitap seçmiş durumdasınız.O kitabı satın aldığınız, ya da hediye gelmiş de olabilir, anı hatırlamaya çalışın.İlk kez okuduğunuzda neler düşünmüştünüz, hatırlayın.Şimdi sayfaları şöyle hızlıca bir dolanın ki, kitabın kokusu burnunuza gelsin.Evet, ne güzel bir koku bu!55.sayfayı bulun.Sayfayı tekrar okuyun.Sayfadan bir paragraf seçin ve mim konusu olarak bunu blogunuza yazın.Daha sonra siz de 3 arkadaşınıza cevaplaması için gönderin..."

Bizim evde iki odada kitaplığımız var. Daha çok sevdiğim kitaplığı seçtim. Duvar boyunca dört parçadan oluşuyor kitaplık. Gene hile yaptım, romanlarımızın olduğu bölmenin önüne geldim. Ve denilenleri yaptım.

Sabahattin Ali - Bütün Öyküleri I. Öykü sevmeyen saricizmeli'nin öykülerini sevdiği yazar. 20 Nisan 2001 Ankara'da alınmış kitap. 55. sayfayı açıyorum. Birdenbire Sönen Kandilin Hikayesi...

"Binanın niçin bu şekilde yapıldığını ve sonra hangi cehennem nefesinin buralarda estiğini kestirmek imkansızdı. Keskin bir bıçakla açılmış hissini veren ince uzun pencereler korkutucu bir karanlıktan başka hiçbir şeyi açığa vurmuyordu."


Kitaptaki öyküleri 1930larda yazmış yazar. 80 sene sonra bile ne kadar güncel.

Teşekkürler Fadiş, gezindirdin beni eskilerde. Aysema öğretmeninki kadar okuma zamanı hşkayesi etkileyici bir kitap denk gelmese de;)

Ben deeeee, Bambino'nun annesini, Birinci Suskun Şahsı veee Hayat Güzeldir'i mimliyorum.

2 yorum:

Hayat güzeldir.. dedi ki...

blog hayatımın ilk mim i , teşekkür ederim, 2 gün evde değilim haftasonu ilk içim kütüphanenin başına geçmek olacak:)

Benden Bizden dedi ki...

sabahattin aliyi ben de severim, ama karamsar zamanlarda okumamak lazim bence :))