4 Aralık 2010 Cumartesi

Kerebiz - Kerevizli Tarifler...

Biz kerevizin çiğden salatasını çok seviyoruz. Geçen sene bu vakitler daha çokça püre yerken patates kereviz püresini pek severdi. Bu sene püre yapmak istemediğimden, ve çiğ salatasının UE'nin damak tadına uyacağından emin olamadığımdan kerevizli tariflere bakalak olmuştum.

İlki, Yasemin Mutfakta'dan
1 adet kuru soğan, 2 diş sarımsak ,2 adet kereviz. (Eğer sapları üzerindeyse sakın kestirip atmayın. Onlarıda ekleyin.), 2 adet portakal, tuz , karabiber, 1 adet limon,1/2 çay bardağı zeytinyağ (benim yağım çok çok daha azdı. az yağlı pişirip UE'ye yağ ilave ediyorum. böylelikle pişmemiş yağ da alıyor).

Soğanı sarımsağı yağda öldürürken, suya limonu sıkın, kerevizleri küp küp doğrayıp suda boğun:) 2 portakalın ümüğünü sıkıp elde ettiğiniz suyu da ekleyin, tuz karabiberde sallandırdınız mı, o kendi kendine pişecek.

UE, kerebiz kerebiz diye diye kendinden geçerek yedi.

2. tarif Sabah Gazetesi'nden Elif Korkmazel'den.

1 kereviz, 1 soğan, 1 patates, 1 havuç (ben 2 kattım) tavuk suyunda pişirilir. Kerevizin saplarını pek güzeldi onları da ekledim tarifte olmamasına rağmen. Blendırdan geçirilir. 1 sb tel şehriye eklenir. Terbiyesi için 1/2 sb süt (ben bir sonrakine 1 sb yapacağım, bir gün sonra yenilince çok koyu oldu su katmak gerekti), 1 yumurta sarısı, 1 limon (ben 1/2 yaptım) eklenir.

Bu tariften 8 tabak çorba çıkıyor. Bu aralar biz kalabalık olduğumuz için sildik süpürdük, ama şehriyesi azaltılarak tabak sayısı da azaltılabilir.

UE bu çorbayı da yaladı yuttu. Gene yerken kasesine yağ ekledim.

Bu arada çorbaları önce koyu yapıp, 2 minik kapa ayırıyorum. Sonra sulandırıp kıvam veriyorum. Böylelikle daha fazla besin alıyor. Kaktırgaç anne formülü.

2 yorum:

Benden Bizden dedi ki...

tam da eve kereviz alinmisken iyi geldi bu tarifler. ilki daha pratik gibi, onu deneyecegim hemen. UE ye yarasin kan olsun :)

saricizmeli dedi ki...

Benden bizden, 2. nin yapımı da çok basit, ve tadı çok hoş mutlaka dene. Amin. Bambinoya da bol bol süt olsun.