14 Ağustos 2010 Cumartesi

10. hafta - Ben 10 oldum.



Bu hafta kendi doktorumuza ilk kontrol, mide bulantılarının hafiflemesiyle geçti.

Perşembe günü büyüme atağımı yaptı nedir, kolumu kıpırdatacak hal bulamadım kendimde. Hamilelerin, hamilelikleri boyunca kullanacakları örneğin 10 gün gibi bir izin hakları da olmalı düşüncem doruğa çıktı. Akşam 8'de yatıp sabah 8'de kalkınca neyse ki kendime geldim. İlk hamilelikte yaşamadıklarımı yaşıyorum. Neyse ki ikinci. Gözüm korksa da etkisi olmayacak olamayacak:)) Fakat dediğim gibi, tüm sıkıntılara rağmen tadını çıkaracağım. Hiç hadi bitsin demek yok. Çok şükür onu dedirtecek kadar sıkıntı şimdilik yok.

Hamile şımartılması yaşamaya da başladım. Arkadaşlarımdan hediyeler alıyorum. Tuna'nın Hülyasından hamile bandım elime ulaştı. Göbeğim bu hızla büyümeye devam ederse tez zamanda resmi bu sayfada sizinle olacak (UE tatilde makineyi yere düşürmek suretiyle kırdı. O güzel ayaklarının resimlerinden, biz makinemizden olduk. Makine tamir olana kadar -umarım olur- resim yok:( ) Sanal Tükkan'a mutlaka göz atın;)

Göbeğimin büyüme hızı inanılmaz. Mavi'nin indirimlerinden faydalanıp 2 elbise aldım. Hem bu bunaltıcı sıcaklarda daha ferah hem göbeğe kaçak kat çıkacak imkan var.

Yürüyüşleri tam rayına oturtamadım. Günde 7000 adım civarında atıyorum. 10 bin adıma çıkamadım. Sıcak suya limon atıp bolca içiyorum.

Günde bir ıhlamur, 2 bardak açık çay. Bugün mide bulantılarım hiç yok (maşallah), kahve dünyasından taze kahve aldım. Demleniyor...

İndirimler ve tchibo'da bebek teması var. Ama bebeğin cinsiyetini bilmeden alışveriş yapmam çok anlamsız. Zaten erkek olursa tepeleme eşyası var. Kız olursa biraz takviye yaparım (itiraf ediyorum erkek olursa da yaparım çok şekerlemeler).

Gözüm yeni doğmuş bebeklere takılıyor. Sanki benim bebeğim 2930 doğan bir bebek değilmiş gibi, amma da küçük doğuyorlarmış diyorum. Sonra büyük hızla koşarak arayı çoktan aşmış UE energizerının peşine düşüyorum. Enerji patlaması hem de bu sıcaklarda.



Kilo Artışı: : 1.4
Haftanın Sıkıntısı: Halsizlik
Haftanın Heyecanı:
Hediyeler
Pıtırcık: Erik kadar

Pıtırcık Daha Küçükken - Önceki Hafta
Pıtırcık Daha Büyükken - Sonraki Hafta

10 yorum:

Hülya Cinsçiçekçi dedi ki...

link veren yerlerin sıcaktan mayıştı sanırım. ben klimalı ortamdan vereyim linkimi: http://sanalbebekmagazasi.blogspot.com/

şablon bu aralar kayık. tez vakıtta düzelteceğimdir

haa güle güle büyüsün göbeğin. bekliyorum merakla.

saricizmeli dedi ki...

ben de kayıklıktan dolayı link vermemiştim. Artık linkli:))

birinci bebeğine hamile mayışabilri de ikincisine hele kısa arayla olamaz öyle bişi:))

Yelish dedi ki...

oyyy bi sari cizmeli bebe daha mi geliyoor Ben kacirmisim bunu yahu ,dunyadan haberim yok bu aralar.
Kardesimle(bunu ilk defa acikliyorum) 1 hafta var aranizda..Haftalardir ucuyorum bennn :)

yeliz dedi ki...

mutlu göbüşler olsun sarı çizmelim. dadunu çıkar:)
bu arada hala hülyanın tükkan kayık gözüküyo:(

saricizmeli dedi ki...

Yelishçiyim, diyorum ya kayıplardası ndiye işte kanıtı:)
Senin blog da erişilmez oldu. Nurturia'dan alıyoruz neyse ki haberlerini.
Oooo, İlyas abi sen teyze mi oluyorsun! Harika. Kardeşim 1 hafta önce mi sonra mı benden?

Yeliz, hoşgelişler ola kocaman göbüşüm sana marşını söylüyorum. Gidip ye diyorsun yani o kadayıfı. Seni kıramayacağım:))

a.c dedi ki...

Çok güzel haber:) Sağlıkla mutlulukla büyür de aranıza gelir inşaallah. Sevgiler

k.i.s.d. dedi ki...

Benim hamileliğim seninki gibiydi. İlk 3 ay inanılmaz bir yorgunluk ve halsizlik, 8de uyuma 7de zar-zor kalkma halleri... ve tabii sürekli bir bulantı, günün her saati...

4. ayda hepsi geçti. Bol enerji geldi.

Vay be, bi macera daha.

Yelish dedi ki...

ya yazasim yok , okuyasim yoook
yaz geldi ya
dedim askiya aliyim blog falan
nurturia egenceli ama ,geyigi bol :)
Kiz kardesim senden onde
Pembeleri hazirla :)

Adsız dedi ki...

Ben de aynen ilk zamanlarda uyurdum sürekli, tatile rast gelmişti neyse ki benimki de 10 saat uyuyup uyanıp kahvaltı ettikten sonra öyle çok uykum gelirdi ki tekrar yatardım :) Aman iyi uyumaya bak, sonra bildiğin gibi oluyor ;)

Bulantıların geçmesine sevindim, ne kötüydü o ilk 4 ay, bir daha asla hamilelik yaşamak istemem diyordum, sonra geçmişti de aman ne keyifliymiş demeye başlamıştım. Beyinde üremeyi durdurmayalım diye hamilelik ve bebekle ilgili zor şeyleri silen bir mekanizma bulunduğunu düşünüyorum, yoksa kimse 1 taneden fazla doğurmazdı herhalde ;)

saricizmeli dedi ki...

Teşekkürler Anne Cafe.

Kisd, sanırım 4 aydan önce geçti gibi sıkıntılar. Tık tık tık (masaya vurdum:))