13 Mayıs 2010 Perşembe

Teşbihte de Tespitte de Hata Olmaz...

Erkek çocuklarının top,araba hevesi, atlama zıplama sevdası, bağırtı çağırtı halleri doğuştan geliyormuş. Bazı şeylerin iç güdüsel olduğuna inandım. Doktorların dediği gibi, içgüdüsel, ama pekiştirmeyin.

Blogcu kız annelerinin çocuklarına vermeyi yoğunlukla seçtiği isim Ela. Erkekler annelerinkinde de Tuna'da ve Arda'da bir açık ara fark görmüyor değilim. (iki tane de UE var, Uluç ve Umut Ege:))

Eğer hamilelikte dikkatli besleniyorsanız, çok kilo alsanız bile dert etmeyin, sudur suuu.

Hamilelikte kilo alımının çevre etkeniyle ilişkili olduğunu düşünüyorum. Benim etrafımda herkes, eskisinden de zayıf. Yiyeceğin varsa da tutuyorsun boğazını. Bundan etkilenmemek mümkün değil. Hamileliğimde teyzeme uğramıştım, sen iki canlısın ye diye bana kısa sürede neler yedirmişti. O çevrede olsaydım bundan kaçabileceğimi düşünmüyorum. Zaten kaçmak da istenmeyen bir dönem;)

Erken doğum giderek sıradanlaşıyor. Sağlık Bakanlığınca araştırılması gerektiğini düşünüyorum. (Bir üst maddede düşünmedim ayıp ettim hemen eksiğimi giderip düşündüm.)

Altı aylık evrelerle, çok farklılaştıklarını adam olduklarını gözlemledim 6,12,18 ay deneyimlerimle.

Kitaptır kitap diyen benim bile 1.5 yıl geleneğe olan inancımı arttırdı. Bir kere dur dinle en azından noktasındayım. Gelenekten bağlayacak olursak, lohusa şerbeti kaynamasa da, kırk uçurma rituellerini bilmesek de, diş buğdayını görmesek de illa ki doğumgününü (mutlaka şık) bir pastayla kutluyoruz.

Yılın en iyi senaryo yazarı ödülünü alabilecek nitelikte senaryolar ve çözümlerimiz mevcut. Artık evin dış kapısını hırsızlar için değil, ya uyanır da açıp çıkarsa diyerek UE için 2 kere kontrol ediyorum. Hatta arabanın anahtarını saklamaya başladım, çıkıp arabayı kaçırmasın diye.

İlk zamanlarda, gündüz bebek uyurken azıcık kestireyim dediğinde o uyku asla gelmez. Geldiği nadir anlarda da ya bir misafir ya da sucu mutlaka kapıyı iki kere çalar.

Çocuğumuza özel, biricik sandığımız şeyi, başka çocuklarda da görmek artık beni şaşırtmıyor. Bakınız Tuna eliyle mis işareti yapıyormuş. Al onu vur UE'ye:))

10 yorum:

Hülya Cinsçiçekçi dedi ki...

Erken doğumun giderek sıradanlaşması tuhaf hakkaten. bir de 3 kg altı bebek çok oluyor. ben de erken ve 3 kg altı doğurdum. sen de :)
2de 2

Ozguranne dedi ki...

Bence algıda seçicilik bana sorsan bebekler artık hep 4kg civarı doğuyor derim:)

Hülya Cinsçiçekçi dedi ki...

özgür 4 kg üzeri çocuk da aslında başka sorun. annede gebelik şekeri olması vs gibi başka sorunlar mümkün. yeni nesil liseliler zaten ya aşırı zayıf, ya kapkalın belli. şöyle sağlıklı bir genç göremiyorum ne zamandır

ilknur malcı dedi ki...

ben de etraf tüp bebek doldu derim :)

kadınlar niye hamile kalamıyor yavvv

sağlık bakanlığı bunu da bir araştırıversin başlamışkene :))

yeliz dedi ki...

ya bi de ikiz çok değil mi bu aralar?
annemler ay arca şunu yaptı ay bunu yaptı diye acayip heyecanlanıyorlar ama ben arcanın yaşıtları ile aynı şeyleri yaptığını bildiğim ve normal olduğu için heyecan yapmıyorum. şimdiki çocuklar harika!!

Fatma dedi ki...

Gerçekten şimdiki çocuklar harika. Etrafıma bakıyorum maşallah hep cin gibi çocuklar, gözlerinden zeka fışkırıyor, folik asit epey iş yapıyor sanırım. Anne ve babalarda artık çok bilinçli, çocuklarının gelişimiyle yakından ilgili. Her şey doğurmaya karar vermekle başlıyor ve bilinçli bir hamilelik yaşıyor kadınlar.

elfeyp dedi ki...

Aaa, bizi de anman çok güzel olmuş :) öptükkk..

Yelish dedi ki...

Cok keyifli yazıyorsun ,daha sık yazsan?? ;)
Miss isaretini 12 aylıkken yapmaya basladı benım cuce(cocugumun adı cucel kalmasa bari) ,restoranda bi Amerikalı kadın yanımıza gelip bana eliyle boyle boyle yapıyor demisti , anlamını merak etmis belli ki
Herkes uzaylı gibi bakıyor bu cocuk napıyorkine diye ;))

Ben hep derim kiii ,gordugum tek cocuk Ilyas olsaydı eger ,digerlerini gorup,okumasaydım olaganustu , ustun zekalı bır cocugum oldugunu dusunurdum ,hic beklemedıgımız seyleri yapıyorlar ya .
Iyi kı etrafımızda bebeler , bilgisayarımızda bloglar varda anlıyoruz normal olduklarını ;)))

saricizmeli dedi ki...

tespit tespit üstüne kurmuşunuz binayı, hülya ve özgür;)

İlknur, önce tüp bebek problemi şimdi şimdi de erken doğum var sanki. Meseleyi araştırmak gerekiyor gerçekten, geç doğum meselesinin önemli olduğunu düşünüyorum ikisi için de.

yeliz, keşke benim ikinci de ikiz olsa. üç çocuk isterim ama üç doğum üç işe ara verme istemiyorum. biraz da masrafları gözümde büyüyor, ama ikiz olunca vardır bir hikmeti deriz:)

merhabalar fadiş,
ben folik asit kullanmayan ekiptenim. folik asiti gıdalardan alan ekipten diyelim. ama haklısın şimdiki çocuklar harika.

elf, eee yaz geldi, bodruma uzanmadan olmaz. sık sık anacağız sizi.

yelishçiyim, keyifle yazıyorum ondan keyifli oluyor:)) daha sık yazmayı ben de istiyorum. ama o kadar yoğun bir tempo var ki. iki gündür giremedim bile internete. şimdi bakacağım ilyas alışmış mı türkiyeye. kaç tane ekler yemişsin.

OiP dedi ki...

:) komiksin valla... arabayı alıp bi tur atıp gelse ne çıkar çocuuum??? :D)) biz haftada bir izin veriyoruz çağanullah'a..