26 Ağustos 2009 Çarşamba

Mim


Tekir beni mimlemiş, hakkımda yedi ilginç şey yazacağım. Eşe dosta da sordum, şöyle bir liste çıktı ortaya.

1. Nerdeyse bütün tanıdıklarımın doğumgününü, çocuğu ne zaman doğduydu, ne zaman evlenmişti vb. tarihlerini hiç çaba sarfetmeden kaydeder ve hatırlarım. Bu hafızamın yanında görsel hafızam bir felakettir. Yeni tanıştığım insanları ikinci kez gördüğümde hatırlayamadığım olmuştur (gördüğünüz üzere hiç kasıt yok) bazen paniklerim tanıştığım kişi bu muydu değil miydi diye:)

2. Okuldan eve hayret içinde dönmüştüm, arkadaşım çiğ karnıbahar yiyor diye hayretimi anlemle paylaşmıştım. Çok güzel olur çocuğum dediği günden beri, çiğ yediğim havuç, lahana, pırasanın yanına karnıbahar da eklendi. Sonra orkestra kerevizle şenlendi, buna pancar eklendi. Patates dışında hepsini çiğ yiyiyorum:)) İşin ilginci çiğlerini pişmişlerine tercih ederim. Bir arkadaşım manava gittiğinde, lüks bir restorana gitmiş gibi hissediyor musun demişti:) Bu arada bir sağlıklı beslenme delisiyimdir, yağsız enfes çorbalar yaparım. Çorba, zeytinyağlı, salata (tamam bu bana ait bir çaba değil, bekarken asla yapmazdım) ve proteinli grup mutlaka olur sofrada. Asla afilli yemekler pişmez ama sağlık açısından Osman Müftüoğlu görse 10 verir.

3. Sevgili arkadaşım demiş ki benim için, hem gayet feminist hem de makarnaya hamur kesecek kadar evcimensin. Teveccühünüz:)

4. Bilmediğim şarkı (sanat müziği ağırlıklı, yeni şarkıları nerdeyse hiç bilmem), türkü yok gibi. Beycağzım bunu da mı biliyorsun diye şaşıyor, kardeşim de bunlar babamların devrinden yenile kendini diyor:))

5. Onca okul okudum, ki hala da okuyorum:)) akşam sekiz sonrası çalıştığım (bilgisayar kodu yazmak hariç, o bana dinlence gelir her zaman) çok çok enderdir. Sabah beşte kalkar çalışırdım. Hala da verim düşkünü bir insan olarak bunu savunurum. Sınavlardan önceki akşam ve sınav öncesi hiç çalışmam. Babam, sınavdan önce çalışılan kafanı karıştırır derdi. Öyle alıştım, öyle gittim. Bu nedenle bir sınavdan çakıyordum nerdeyse. Sevgili hocam Yalçın Karatepe türev piyasaları dersinin sınavı (ve de final) için siz sorular hazırlayacaksınız, ben onlardan soracağım demişti. Böyle çalıştım. Defteri kitabı evde bırakıp sınava gittim. Asistan geldi, bir iyi bir kötü haberim var dedi. Kötü haber sizin hazırladığınız sorulardan çıkmayacak, iyi haber defter kitap açık:))

Planlama alışkanlığımı da babam sayesinde kazandım. Küçükken ne kızardım plan plan dedikçe. Şimdi çok minnettarım. İşleri zamana bölerim, asla son ana bırakmam. Son anda çıkan gelişmelerden hiç hoşlanmam. Planlamayı alt kümesine alırsak, tam bir disiplin insanıyımdır. Bizim çocuk çok zeki, ama hiç çalışmıyor lafına deli olurum. Sana bahşedilenlerle övünmek kadar dandirik bir durum yok sanırım. Çalışma disiplinim her zaman övüncüm olmuştur, ayrıcana çok zekiyim:P (yalan).

6. Sevgili kardeşim dedi ki, yaptığın her şey çok kolaydır. Sanırım öyle. Bu da annemden geçme bir özellik. Tavuk ve balık durumları var bende. Dandirikten birşey yapıp, nasıl da zor yaptıklarını anlatanları gördükçe bazen kendime kızıyorum, zorluklarını dile getirmeyince, insanların algısı "oluveriyor" şeklinde oluşuyor nedense.

7."A Stronger or Weaker Union? Public Reactions to Asymmetric Devolution in the United Kingdom" makalesini okur, sonra döner Gülben Ergen napmış bakarım:)) Beycağzım der ki, doktor olacaksın halen bunları izliyorsun. Bu da benim kafa boşaltma yöntemim. Profesör olursam, izleyip kimseye söylememe gelişmesi sağlayabilirim sadece:)) Perihan Mağden bile izliyor bildiğim kadarıyla bunları:P

Bir de sağımı solumu hala ayıramam:))

Annesinin babasının, dehası yüksek, ilginç yavrusu, ama gördüğünüz üzere ilginçlikleri bunlardan ibaret olan sıradan bir insanım, dehası yüksek çok ilginç bir çocuk yetiştirmekteyim:))

Hülya, Birben Umut Ege hastayken yayınlamadıysanız bir de sizi okuyalım.

5 yorum:

Birben dedi ki...

of 7 madde çokmuş yaw:)
çiğ sebze olayını okurken içim bir garip oldu.resmen pırasanın dişlerimin arasında çıkaracağı gıcırtıyı duydum:)))

Hülya Cinsçiçekçi dedi ki...

azz önce yazdım
zar zor 7 madde

Tekir dedi ki...

ah şu cemiyet haberleri :)

Unknown dedi ki...

Çiğ yemek pek ilginçmiş, tatsız olmuyor mu çok!!!

saricizmeli dedi ki...

bana o kadar lezzetli gelir ki.
bu arada ben çok yemek seçen bir çocukmuşum. bu noktaya annemin boğazını delmez yeleri ile geldim:;)