10 Ocak 2012 Salı

10. ay Doktor Kontrolü

NE de büyüdü gitti. 10 kocaman ay sıkıntıları genellikle unutularak, güzel anları iz bırakarak her zamanki gibi geçti gitti.

Doktor kontrolünde 2. kere aynı evrelerden geçtiğimiz için çok bişi söylenmedi aslında.

Bizim bu seferki doktor pırasa ıspanak vermeyin diyordu, verebilirsiniz artık dedi. Ben zaten eski doktorum verebilirsin dediği için pırasa ıspanak veriyordum, tamam veririm dedim:)) Hiç zıtlaşmam doktorlarla;) Dişler halen yok, bir iki ayı bulucak gibi dedi doktorumuz. Dişi çıkmayan, müdahale gereken insan olur mu sorumu, ben daha görmedim diyerek ıspanak pırasa pek biliyorsun bilsene bunu da der gibi cevapladı. NE yi çok sosyal buldu. UE İngiltere kralıymış gibi davranırdı genelde, hala da öyle. Kız erkek ayrımı da etkili dedi sosyallikte. Kaç kelime söyleyebiliyora cevabımız abba(bakıcı teyzemize diyor, nerden uydurdu fikrimiz yok), abi (i kısacık söyleniyor), baba olunca bu ay için yeterli buldu. Baybay, gelgel ve bir bir yapabiliyor. Telfonu kulağına götürüp konuşuyor. Abin nerde diyince işaret parmağıyla abisinin resmini gösterebiliyor. Pepee oyuncakları içinde pepeeyi bulup getirebiliyor  (ilahi pepee gelişim göstergesi oldun).  Bunlarda ayına uygun. Babasının azimli çalışmaları sonucu burun, kulak ve ağız gösterebiliyor. Bu bir yaş sonrası beklenen bir gelişmeymiş, kedi köpek ayrımı da  öyle ama bunu yapıyorsa onu da yapabilir, yapabiliyor mu diye sordu. Hiç test etmedik. Önünde bir abi oluşu, onun ilk çocuktan daha hızlı öğrenmesine etken olacak, sizin daha az çabanızla daha çabuk öğreniyor olacak dedi doktorumuz. Ki bu değerlendirmesine yüzde yüz katılıyorum. Emekleme çok hızlı, duvarlarda sıralıyor, elektirik düğmelerini kapatabiliyor, tek eliyle duvara tutunurken çömelip bişi alıp kalkabiliyor. Bunlar abisinin 13. ay civarında yaptıkları ve 14. ayda yürümüştü UE. Doktorda benim beklentime uygun yürümesi an meselesi dedi. An var an var tabi daha yürümüyor:)) UE geç yürüdü ama yürüdükten sonra bir kez bile düşmedi.

UE de çok katı bir tv yasağımız vardı. Yanında tv kazara açılırsa büyülenmiş gibi bakardı. Abi nedeniyle kıza katı bir tv yasağımız yok. Oturtup izletmiyoruz ama aman tv açık olmasın aman hiç bakmasın diye bir çabamızda yok. Sanırım yasak olmadığından NE de o kadar nadir tv ye göz atıyor ki. Henüz reklamlar bile ilgisini çekmiyor.

Yemek ilk çocuk gibi, çabalarsan pek çok şeyi yiyor. Ama önğme de verdiniz aman da ben bunu yiyeyim halleri kızda da yok. Oysaki ilk çekimden sonra ben mammaaa diye ağlayan bir bebek hayal etmştim.

Yaş kontrolümüz olacak bir sonraki, haberler böyle.

5 yorum:

Benden Bizden dedi ki...

Bu saydıklarını bizim Bambino ancak yapiyor :)) Masallah tontona! Cok hızlı büyüyor. cok!

Dilek dedi ki...

ne güzel, büyüyorlar.. aynı zamanlar da doğum yapmıştık ikincileri.. senin bloguna girince hep bunu hatırlıyorum.. çocuklar da aynı hızla büyüyorlar.. maşallah NE'ye.. bizim Güneş de büyüdü, hala 8kg. olmamış olsa da, çok fazla hareketli, sürekli emekliyor, tay tay durup 2adım atabiliyor. aba,baba,anniii diyor... sevgiler..

saricizmeli dedi ki...

Bambino oğlan, kızlar her zaman oğlanlardan öndedir, her zaman:)

Dilek, çocuktan çocuğa gelişim hep fark ediyor. Yürüdü say artık sen onu. Kitabın halen adres bekliyor:)

Bap dedi ki...

Maşallah NE ye.bizim kız tembel yarın 10 aylık oluyor ama hala emekliyor,hatta asker gibi sürünüyor :) konuşma desen yok :) bıdık bıdık bişiler...

Hayat güzeldir.. dedi ki...

maşallah güzel NE ye, Defnemde hala tık yok bu anlattıklarından, bizimki galiba sadece doğmak için acele etti onun dışında gayet tembel :)

sevgiler