14 Eylül 2011 Çarşamba

Bakıcı Ararken

NE için bir bakıcı desteği alacağım. Sizce ön görüşmede neleri konuşmalı, nelere dikkat etmeliyim?

4 yorum:

Fatma dedi ki...

Kolay gelsin, annelik hislerine güven, bakıcıyla göz göze gelip ilk dakikalarda anlıyorsunuz doğru kadın olup olmadığını.

Fatma dedi ki...

Ben şu anda oğluma bakan teyzesine sorduğum soruları düşündümde:
kaç yaşında, kaç çocuğu var, okuyorlar mı, eşi çalışıyor mu,ne mezunu gibi. Mümkünse onun aile evinde ilk görüşmeyi yapın ben öyle yapmıştım aile ortamı ve düzeni hakkında fikir ediniyorsunuz, çocuk gelişimi, beslenmesi, oyun oynama, kitap okuma hakkında fikirlerini öğrenin. Görüşme yaparken yanınızda çocuğunuz da olsun, bakıcı adayı sizinle konuşurken çocuğunuzla da göz kontağı kuruyor mu bakın. Beklentilerinizi açıkça belirtin ve fikrini net bir şekilde öğrenin. Çocuğun alışkanlıklarını, düzenini devam ettireceğine emin olun. Kolay gelsin.

Bap dedi ki...

zor valla ben 3.de buldum. Allah korkusu olsun ve çocuk sevsin,gerisi boş

Hayat güzeldir.. dedi ki...

çok az zaman oldu bakıcı ile başlayalı ama onlarca görüşmeden ve şimdiki kısa tecrübemden yola çıkarak başta aklına gelen herşeyi listele ve mutlaka sor derim. Konuşulmadık birşey kalmasın istismara çok açıklar, mükemmel bakıcı yok olamaz da onu anladım. Bap a katılıyorum, vicdanlı biri olsun bebeği çok sevsin... Bol şanslar canım