24 Şubat 2011 Perşembe

38. hafta - Ev Gebesi



Resimden de görüldüğü üzere kaburgalarımdaki ve kalbimdeki baskı son hız devam etti. Bu arada karnıma bakıp, oğlan gibi diyenler oldukça fazla:))

Bu hafta için yazılacak çok şey yok aslında. Yasal iznimin başlamasıyla evdeyim. UE ilk sabah panik halde beni uyandırdı ve "Baba işe gitti, sen geç kaldın" dedi.

NE gelmeden evde 2 hafta kadar geçirecek gibiyim, bu durum aslında iyi oldu. NE geldi annem evde kalıyor algısı oluşmadı UE'de.

UE, alışkanlıkları kapsamında bilhassa başta beni taklamadı. Şimdi biraz kırılsa da gene de oyun arkadaşı anneannesi ve dedesi.

Hal böyle olunca anne bol bol uzandı, uyudu. Şişleri hep indi. Kilosu artmadı (belki de şiş inmesi ve alınan kilolar dengelendi).

Gündüz uyuduğum için gece uyuyamıyorum diye düşündüm. Ama gündüz uykularını kesince de uyuyamadığımı görünce, biraz heyecan mı var ne demeye başladım. Bu gece 12'de yatınca beşte uyandım. Döne döne altı oldu. Kalktım kahvaltımı ettim ve huzurlarınızdayım:))

Sadun Aren'in Puslu Camın Arkasından isimli anı kitabını bitirdim. Detaylar OkurYazar'da olacak.

Türk gerçeği gebelerin hamurla beslenmesi geleneğine son hafta olduğu için itirazsız tamamdır diyorum. Taze taze hamurlar pek muhteşem geliyor. Üstüne de bir demet rokaaa, ooooh:))

Anneanneyle gezmeler yapıyoruz. Bursa Ucuz kumaştan NE ve UE için kumaşlar aldık. Anneanne dikecek ve çarşaf olacaklar. Kumaşları gördükçe kendimden geçiyorum, dikiş işlerini becerebilir miyim diye düşünüyorum. Yaza annemin makinesinde bir kaç deneme yapıp gelecek öngörüp görmediğime bakacağım.

Bu tam hafta olarak yazdığım son yazı. Haftaya bu saatlerde, 2 çocuk annesi bir kadın mı oluyorum şimdi ben?

7 yorum:

Dilek dedi ki...

hadi bakalım, hayırlısıyla doğsun inşallah. senin doğum yaptığın gün, benim de doğum tarihi belli olacak ben de pazartesiden itibaren ev gebesi olacağım... En çok bu 4-5 ay işe gelmeyeceğime seviniyorum:)

Benden Bizden dedi ki...

hadi hayirlisi! cok sirin bir gobus yaa, iceridekini koklarim :)

Fatma dedi ki...

Hayırlı uğurlu olsun, sağlıkla kucağınıza alın inşallah:)

senem dedi ki...

Çok heyecanlı, çok!! Nefesimizi tuttuk bekliyorz M. Bakalım abi UE nin kardeş NE ile ilk tanışması nasıl olacak :) Ne tatlı bir heyecan!

Evren dedi ki...

Haftaya ha, hadi bakalim, hakikaten heyecanli. Fotograf sanki defile fotografi gibi olmus ;) Iyi dinlenmeler...

ilknur malcı dedi ki...

büyük gün pazartesi di mi? çok çok kolaylıklar diliyorum

saricizmeli dedi ki...

Bakalım ne zaman sizin doğum tarihi, Dilek.

Bakalım içindeki çıkınca şirinlik kalacak mı göbüşte, Benden Bizden:)

Sağolasın Fadiş.

Çok tatlı bir heyecan Senem, çok merak ediyoruz karşılaşma anını.

Ho ho, defile mi +15 kiloyla mı Evren?

Çok teşekkürler İlknur, son bir gün sayıyorum artık.