8 Eylül 2010 Çarşamba

İrmikli patatesli besleyici çorba

Yemekcini'nde rastladım tarife. İrmiğin besleyici özelliği nedeniyde yemeklerde kullanıma almak hep aklımdaydı ama muvaffak olamamıştım. Tarifteki ölçülerin yarısını kullandım. Hazırda tavuk suyum olmadığı ve çıkarmaya vaktim olmadığı için de suyla pişirdim. Hiç fean olmamıştı. UE, iki tabak götürdü. Babası da iki tabak. İki tabak da son iftarı tatlandırsın diye komşuya gitti. Bir tabak da anne içti. Etti mi bu ölçülerden 7 tabak.

1 orta boy soğan
2 orta boy patates
1/2 çay bardağı irmik.
1 yumurta sarısı
1/2 limon suyu
tuz
karabiber
sıvı yağ

Koklattığım zeytinyağında önce blendırdan geçirdiğim soğanı, sonra irmiği kavurdum. Üstüne bir litre suyu ekledim. Kaynamasını bekledim. Beklerken patatesleri soyup blendırda kıydım. Kaynayan karışıma patatesi ve tuzu ekledim. 40 dakika kadar kaynattım. Terbiyeledim. UE yoğun kıvamlı çorbaları dökmeden yiyebildiği ve yoğun kıvamda daha çok besin olduğu için UE'nin payını ayırdım. Biraz daha su ekledim ve de 1/2 çay kaşığı karabiber. Mmmmm. Afiyetle yedik. Aferim bize.

5 yorum:

Yelish dedi ki...

hevesle yapacagim ,bakalim beni sagi solu belli olmaz haydut yiyecekmi.Tesekurler paylastigin icin , ben de hic irmik kullanmamistim.Iyi ki varsiniz ya ,fikir yagiyor valla :)

saricizmeli dedi ki...

yorumlarını merakla bekliyorum. bunun domateslisi de güzel olmaz mı diye geçiyor aklımdan. deneyip bildiririm.

elfeyp dedi ki...

Süpermiş. Çorba hergün yaptığım birşey. Özellikle mercimeğe taktık bu aralar. İrmiği merak ediyordum ben de çorbada. Deniyorum hemen!!

saricizmeli dedi ki...

biz de fena halde çorbacıyız. ve yemeklerimde çorbalarım en çok övgüyü alır. genellikle de yağsız yapıp bu lezzeti nasıl yakalıyorsun diye sorarlar. gerçi ue doğduktan sonra yağ eklemeye başladım çorbalara. mercimek bizim de favorilerimiz arasında. kırmızısını daha yoğunlukla yapıyoruz. yarın da bir yeşil mercimek attırayım diyorum;)

Mustafa Rumelili dedi ki...

Tavuk suyunu da ekledimiydin...
Değme torunumun keyfine....:)