21 Eylül 2010 Salı

Ben ben, kendim.

Biraz da UE'den haberler.

"Ben,ben" , "ben", "kendim" o kadar çok kullandığı kelimeler ki bugünlerde UE'nin. Herşeyi kendisi yapacak. Dokunmayın sakın.

Geçtiğimiz cuma, Mustafa Bey'e kontrole götürdük. Mutlu haber. Sıvı çözülmüş. Otitler 0-3 yaş çocukların %85'inde görülürmüş. Görülme zamanı, bahar ayları. Yazın görüldüğü için bir yatkınlık var mı soru işaretim, bu kadar çabuk hallolmasıyla gitti dedi Doktor Bey. Ama gene de emin olmak için Aralık Ocak civarında bir görüşmek istedi.

Korkmalar başladı. Ben ben, kendim efesi, iş korkmaya gelince o kadar da efe değil. Çocuk doktorumuz korkmaların 2 yaş civarı başlayabileceğini söylemişti. Matkap ve hiltiden geçen seneden kalan bir tedirginliği var. Şimdi karanlıkta odasına tek başına gidecek olsa, salonun koridora açılan kapısında dikilip, matkap diyor. Matkap gelirse seni koruruz, zaten kapımızı kitledik gelemez diyince gidiyor odasına.

Geçen gece uykusundan uyandı seslendi, anne koookuyom diye. Neden korkuyorsun diyince bişi yok ondan diyor:)) Muhteşem cevap. Duvardaki karaltılar, yatağın altındakiler fasıllarına az kaldı sanırım.

Nedensiz ağladığı zaman, ben ağlayan çocuk sevmiyorum demiştim. Hemen kaydetmiş. Geçen bir arkadaşımız seni çok seviyorum diyince cevap verdi sevmiyom diye. Neden sorusuna uyduruğu ise ağlıyoooo oldu.

Yapmam, öpmem yerine, yapamam öpemem formatıyla kullanıyor.

Erişteli/Şehriyeli yeşil mercimek çorbasının taneleri yoğun şekilde veriyorum, en bayılarak yediği yemek bu aralar. Yeşil mercimeğin besin değerini düşündüp o yedikçe ben mest oluyorum.

Daguna daguna (biberon) su içiyor. Keyif insanı şeklinde. Ben de küçükken çok su içermişim. Suya bu ani düşkünlük bizi ilk başta tedirgin etmişti. 4 doktora belirtip ne güzel içsin cevabı alınca, tek derdimiz, kısa sürede külçe ağırlığına gelen bezlerini değiştirmeye yetişmek oldu. Bir gecede 5 bez değiştirir olduk. Mustafa Bey yatarak birşey yemesin içmesin dedi. Yediği yok, ama su yatağına uzanıp, bacak bacak üstüne atıp keyif yapma aracı. Geçen 4 günde vazgeçiremedik dagunadan. Çalışmalarımız sürüyor.

4 yorum:

Ozguranne dedi ki...

Ben, kendim:) Çok güzel günler bunlar:) Pıtırcığı da takip ediyoruz. Kendinize iyi bakın, sevgiler...

pratik yemek tarifleri dedi ki...

valla ben de ilgiyle takip eder oldum.

Adsız dedi ki...

Ben de bayılıyorum, iyi şeyler yediği zaman, yarasın tüm bebişlere! Cevaplar süper yalnız, bişi yoksa korkar tabii çocuk, ben bile bu yaşımda korkuyorum valla :) Tülin Su da evdeki masaj padinden ve elektrik süpürgesinden korkuyor, bir de kendini telkin ediyor bişi yok ama diye diye yanına gitmeye çalışıyor :)

Su olayı da aynı. Bizim çocuklar iyice bir model çıktı :) Gece gündüz sürekli su içiyor, ne süt ne başka bir şey içirebiliyoruz.

Öpüyorum kocaman sizi :)

saricizmeli dedi ki...

Özgür, ben kendim kalıbı bizim de gülümsememize neden oluyor. Aile içi konuşmalarımızda sen, kendin esprisi bolca dönüyor.

Pratik yemek tarifleri, teşekkür ederiz.

Evren, iyiymiş kendini telkini. Bizimki de benim telkinlerimi tekrarlıyor, giremeeez kapı kilitli diye bastıra bastırıa. Ben de sizi kocaman kocaman öpüyorum.