18 Eylül 2010 Cumartesi

15. hafta - İlk pıt pıt pıtlar...


UE'ye hamileliğinde, Avrupa Futbol şampiyonası vardı. Son dakikalarda yendiğimiz fırtına maçlar. Bİr maçta Rüştü hatası nedeniyle gol yemişti. Son dakikalar. Bitti demiştim. Sonra Rüştü topu orta sahadan aşırdı. Top Arda'ya ulaşıp, Arda'nın pasıyla Semih'in golü mü olmuştu, futbolcuları ben mi uyduruyorum hatırlamıyorum (Benim isim listemde Arda da vardı. Baba yer gök Arda olacak şimdi diyince, haklı bulup elemiştim). Demiştim ki, düdük çalmadan hiç bir şey bitmez. Tabii, çoğu insan gibi ben de zora düşünce pes etmeye eğilimli hayatıma devam ettim muhteşem özlü sözümü turnuva bitince unutarak. Sırbistan Türkiye Basketbol maçına kadar. Son 4 saniyede geri düşünce gene yenildik dedim. Oysa ne uzun zamandır basketbolda 4 saniye. Az kalsın 0.5 saniyede Sırplar götürüyordu maçı. Eğer ki çocuklarım günün birinde okursanız bu satırları, siz hiç unutmayın olur mu, nefes alıyorsak umut vardır... (Deli Saray'lı da sevimli diziye benziyor).

Haftanın geçiş hızını anlamadım. ABD Türkiye final maçında yenilmemize az kala Pıtırcık, pıt pıt pıt öpücük balığım oldu benim. (Atilla Atalay'ın Öpücük Balığı'nı okumayan varsa mutlak okusun). Salı günü de bir pıt pıt pıt yaptı. İlerleyen haftalardaki daha kuvvetli etkilerime başlayacağım haberini verdi.

Gebeliğin en keyifli dönemindeyiz kuramda. Yaşanan da aynen öyle devam ediyor. İlk dönemde olmayan, erken uyku sorunsalı dışında birşey sıralayamam. UE, havaların erken kararmasıyla uyku saatini tekrar 8:30 çektiği ve yatar yatmaz da bayıldığı için bu durumda çok sorun oluşturmuyor.

İş yerinde tempom çok yoğun. 2 hafta sonra sı için planlanan kapsamlı bir geçişimiz var: son hazırlıklar, testler... Günler çok çok hızla geçiyor.

Mustela'nın çatlak kreminden 3 al 2 öde kampanyasında aldım. Bir kutusunu benden bir hafta geriden gelen arkadaşım aldı. Dünyanın bütün gebeleri, birleşin fırsatları kaçırmayın. Bir hafta sonra kremi kullanıma alacağım. Zaman hızla akıyor, hem de çok hızla...


Kilo Artışı: 2.2 Hafta içinde 3.5'e ulaşıp a-aaa dedirtmişti:))
Haftanın Sıkıntısı: Erken gelen uyku.
Haftanın Heyecanı: 12 Eylül'de hissettiğim ilk hareketler.
Pıtırcık: Varlığını pıt pıtlarla hissettirecek kadar kocaman.

5 yorum:

yeliz dedi ki...

ayrıcana bebe yağı+ badem yağı karışımını da tavsiye ederim, sıfır çatlakla göbeem görüşlerinize hazırdır gomutanım!!

pinarinyolu.blogspot.com dedi ki...

Sevgili Sarı Cizmeli , ilk kez bebek bekleyen bir anne adayı olarak severek ve bir sürü şey öğrenerek okuyorum yazılarınızı. Bugün itibariyle 15+2 hafta günlük bebişim ama ben hiç birşey hissetmiyorum...16.haftanın bitiminde dr kontrolü var acaba 5 gün daha sabredebilecek miyim bilemiyorum, herşey yolunda mı endişeleriyle geceleri uyuyamıyorum..Normal midir bu ?

saricizmeli dedi ki...

göbeniii gere gere yapmışsın tatili, okudum:)) teşekkürler tavsiyelere yeliz.

pinarinyolu, merhabalar. çok mutlu oldum yazılarımın beğeniliyor oluluna. başabaş gebeliklerimiz. normaldir bence. ilk gebelik, insanın daha fazla endişelendiği, bir an önce doğsun istediği bir süreç. ama o muhteşem zaman diliminin tadını çıkar derim. ben 2. sinde bir an önce doğsun demeyip tadını çıkaracağım diye kendi kendime söz verdim. ama anne olunca da bambaşka endişelerle boğuşuyor olacaksın. annelik bir kaygı duyma sanatı galiba:)) sevgilerimle...

Yelish dedi ki...

doktorlarin dedigine gore bu kadar erke hissetmek imkansizmis,gazmis o:))))Ben bilmem,toktor dedi :)

saricizmeli dedi ki...

ilk hamilelikte haklılar. ama bu tecrübeyle farkı algılıyorsun. zaten sonrasında da sürekli devam etti hareketler.

dohturları boşver beni dinle sen:))