25 Ocak 2010 Pazartesi

Bizden Haberler...

13 Ocak Çarşamba sabahı boğaz ağrısıyla başladı bütün hikayem ne başı ne de sonu belli değil. Umut Ege'ye bulaşmasın diye doktora gittim. Boğaz kültürü istedi. Perşembe günü beta olduğum ortaya çıktı. Antibiyotik kullanmaya başladım. Haftasonu halsizlikle geçti. Pazartesi günü boğazda kaşıntı burun akıntısı hapşurma baş ağrısı gibi belirtiler ortaya çıkınca doktora gittim. Benim betanın üstüne grip olduğum ortaya çıkmasın mı! Bu çok çıkıntı durumlarla fena telef oldum. Pazartesi akşam burnum, gözlerim ve galiba beynim aktı. İki gün süreyle dinlenme, iç güveysinden hallice sarı çizmeli! Hamileliğimden beri hastalanmıyorum, çok güçlendi sistemim diye havalardaydım. Sistem çok fena çöktü. Neyse ki UE'ye bulaştırmadım. Bu süreçte, antibiyotik tedavisi başladıktan bir gün sonra betanın bulaşıcı etkisini kaybettiğini iki doktordan öğrendim. Ben böyle grip görmedim, ben sebepsiz yataklara düşmedim, acaba domuz gribi beni teğet mi geçti??? Hayır, OIP'nin pastasından bir dilim bile yiyemedim iştahsızlıktan;)

Bu arada bloglara göz attığımda mimlendiğimi gördüm. Özgür Annenin mimini cevaplıyorum:

1. "Aaa hiç böyle düşünmemiştim" dedirtenlere
2. Okuduğumda gülümsetenlere
3. Çocuklarına oyun ve oyuncak uyduran, "çocuklar gibi eğlen"meyi bilenlere
4. Dünyayı çocukların gözünden anlamaya çalışanlara
5. Yeni şeyler denemeye açık olanlara
6. Şaşırmayı bilenlere

Kitubi, Mira'nın Bahçesi 1,4 için.
OIP 2,5 için.
Hülya'nın Tunası, Özgür Anne, Birinci Tekir Şahıs 2 için.
K.I.D.S. ve Bizden Haberler (İlknur)5 için.
Ve herkesi 3,4 için ödüllendiriyorum:))

Hülya'nın mimini cevaplıyorum:

Çantamı açtım, çıka çıka bir çift eldiven, cüzdan, birkaç kalem bir not defteri ve flash bellek, şemsiye, toka, kitap, cep telefonu, krem, ayna, iş yeri giriş kartı ve anahtarlar çıktı. Biraz kuru meyve biraz ceviz, sabahsa bir sandviç, gün içinde kulağımı acıtmış küpelerde çeşitli zamanlarda listeye eklenebilir. Önceleri küçük çantalar da kullanabilen ben, artık çanta mümkünse valizi andırsın istiyorum. Daha kullanışlı geliyor.

Umut Ege'ye internette okuyup çok gereksiz dedikleri için almadığımız, doğumdan bir süre sonra aldığımız ve çok faydalı bulduğumuz portbebe (böyle mi yazılır?) ile birlikte gelen çantayı kullanıyorum. Alt açma zımbırtısı (can bebe), ıslak mendil, bez, poşet, bir çift kıyafet ve de bir kaç oyuncak, gittiğimiz yerde uyursa diye altına ve üstüne sermek için iki battaniye, hırka ve bazen yemek (genelde ev ziyaretleri yapıyoruz ve artık evde ne pişmişse, biraz da gitmeden önce tüyo vererek
afiyetle yiyiyoruz).

Umut Ege bu süreçte, kedi ve balık görüp "hiiii" sevinç ifadesiyle şaşırdı, arkadaşlarıyla oyunlar oynadı, bolca gezmece aktivitelerinde bulundu. Kelime dağarcığına su (Dû), Ört ve Elmayı ekledi. Kitaplarda ayakkabılı çocuk varsa kendinden geçiyor. Önceleri lamba göstermek suretiyle başlattığı iletişimini şimdi ayakkabı üzerinden kurar oldu. Evde fink atmak suretiyle geziyor. Tadım Pizza'nın Kalbim Ege'desine bayıldı. Tadım Pizza yanında da bir Türk Gerçeği gönderin bu reklama. Sandalyesine ve ardından koltuklara çıkıp iner oldu. Kaşla göz arasında bir çay bardağı, bir kupa bir mumluk tuzla buz edildi. Çamaşır makinesinin çalışması onu çok şaşırtıp mest ediyor. Bense "çok enterasan bir şey buldum siz de görmelisiniz" edasıyla bizi makineye götürmesine mest oluyorum.

Ankara'da kar diye bolca tv haberi izledik nedense göremedik biz o karı. Çıkıp kar topu da oynayamadık.

8 yorum:

Hülya Cinsçiçekçi dedi ki...

bir kere daha geçmiş olsun diyeyim blog vesilesiyle.. sağlığımız yerinde olsunda bizi kolumuzdan bacağımızdan sürükleyip şaşkınlıklarına tanıklık ettirsin bu kuzucuklar.
p.s. UE fotosuz post girdin, hastalığına veriyorum. olmasın bi taa

Tekir dedi ki...

canımmmm, çok geçmiş olsun... tam da artık arayayım çizmeli kediyi derken yazını gördüm :)

iyisin ama değil mi? eski haber bunlar?
öperim arkadaşımmmmmmm

K.T dedi ki...

Geçmişler olsun.
Hava soğudu Sarıçizmeler üşütmesin ayağını.
UE nin sıcacık kolları, en büyük iksir olan öpücüğü iyi etmiştir seni:)

MELİSANIN HATIRALARI dedi ki...

Çok geçmiş olsun.keşke hiç olmasa hastalıklar ama oluyor işte.Umut Egenin iyi olmasına çok sevindim.

Mustafa Rumelili dedi ki...

Balıkesir'e kardan adam yapacak kadar kar yağdı:)

Yalnız otomobillerin üzerinden kar toplamak kaydıyla...:)

Ozguranne dedi ki...

Geçmiş olsun tekrar. Bir an önce ayaklanmaca, sistem eskisinden iyi olmaca...

saricizmeli dedi ki...

Hülya, çok teşekkürler. Olmaz bi daa:)

Tekir, eski haberler. Şimdi çok çok iyiyim.

Kuzey Tan, sarıcizmeleri çıkardım ya bir müddet (yazamadım ya bloga) belki de ondan. Ballı, kokulu çeşit çeşit öptü iyi geldi.

Çok teşekkürler, Meral.

Hah hah ha, burda arabayı bulamıyorsun kardan biz bekleriz:P

saricizmeli dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.