9 Eylül 2009 Çarşamba

Çocuğum neden uyanıyorsun?

Uyku düzeni gayet oturmuş oğlumuz son iki gecedir bir ila altı buçuk arası kalkmakta, mızırdamakta, sürekli emmek istemekte. Bir iki ay önce de gece uyanmaları başlamıştı fakat talebimiz oyundu, karşılık vermeyerek güzel savuşturduk. Şimdi ne talep ettiğini de bilemiyoruz. Diş mi? Pek sanmıyoruz. Özgür Anne de sabah maillerinde aynı şeylerden bahseder oldu (blogunda da tabi) bugün Yeliz de aynı durumdan bahsetmiş. Yoksa siz ufaklıklar ayrılık kaygısına mı kapılıyorsunuz, gece gece ayaklanıyorsunuz.

Ben küçükken annem gideceği zaman mızmızlandığımı, ama annem Milli Eğitim'e gidiyorum dediğinde sevgiyle yolladığımı çok iyi anımsıyorum. Eğitim'e verdiğim önem o zamandan belliymiş:) Bir de annemlerin çalıştıkları kasabada, annemin komşu hacı teyzeyle (Allah gani gani rahmet eylesin) fısır fısır konuşup onunla kaçma planları yaptığına dair bir iddiam var ki, nerden ne duydum da nasıl anladım hala merak ederim:)) Bak annecim, ben de küçükken böyle saçma saplantılara kapılmışım. Ananen beni bırakıp kaçmadığı gibi, kazık kadr olmama rağmen gelse de peşinde koştursam diyip durur. Anneler hiç bırakmazlar yavrum, en kötü ihtimal bırakmış gibi yapıp bir gözleri üzerinde olur. O nedenle sen bu akşam bi güzel uyu olur mu çocuğum, Ela ve diğer blog kardeşlerinle bir iş birliğin varsa onlara da söyle güzel güzel uyusunlar. Biz evdeyken aklınız nerdeydi çocuğum, o zaman uyansaydınız ya. Aaa kızıyorum ama uyuyun bakiiim!:)

8 yorum:

ezginin annesi dedi ki...

Teyzesi aynısını benim kıza da söylesene. Sen güzel anlatmışsın eğitimcinin hali başka ne de olsa. Umut Ege de Ezgiye söylesin. Güzelce uyusunlar artık.Ben seni bırakmıyom evladım diyorum, uyutmadan hem yediriyom hem içiriyom ama en az dört kere uyanıyo her gece. Az önce yazdıydım blogumda da, niye uyanıyor bu bebeler yaaa.

İlknur dedi ki...

bu cocuklara toptan nazar degdi. Ben bunu bilir bunu soylerim. Ben burada bulamam ama siz oradan kursun dokturecek birilerini arasaniza :) Toptan blog bebelerine itafen..

Hülya Cinsçiçekçi dedi ki...

bunlar tuna'yı kafaya almış anam. çete bunlar çete.

Ozguranne dedi ki...

Bebeler bizden habersiz blog kurmuşlar, kendi aralarında plan yapmışlar bence. :)

fazi dedi ki...

bizde de aynı sorun mevsim dönümünden mi ki acep ? uyusunlar bıdıklar yaa:)

senem dedi ki...

:):):):) çok güldüm çok!!! ilknur'un kurşun döktürme fikri de çok iyi bu arada :))

UE'cim üzme kuzum anneni, o zaten yeterince vicdan azabı çekiyor seni birkaç saatliğine bıraktığı için...

Bu aralar bizimkinin uykusunun da maşallahı var ama gündüz paçamdan, yakamdan ayrılmıyor. Sürekli bir "ennneeee" durumu içindeyiz, bazen çok bunalıyorum..

Ayrıca bu sabah kreşe bıraktığımda bir 15 dakika ağladı arkamdan (ben içerki odada dinledim içim acıyarak). :((

yeliz dedi ki...

ay sizinki de di mi? napıcaz bilmiyorum:) nasıl bu gece? bizde yine ufaktan nöbet vardı:)

saricizmeli dedi ki...

Ezgiii, sen de güzel uyur musun, üzmeyin annelerinizi canım;)

Tamam ilknur, kurşun döktürür, nazar duası okuturuz. Sen de 2 paket bebe biskuvisine nazar duası oku, ince ince kır, sonra eyfelin tepesinden dök:P

Tuna çetebaşısı, yürümeye de başladın çakırcalı efem seni gidi seni.

Var bir iş özgür, fazi:)

Bizimki de ağlamalara başladı bu hafta senem. Sanırım konuyu yeni kavradı. Geçen hafta biraz daha oyun gibiydi.

Yeliz, bizimki benim blogu takip ediyor anladığım kadarıyla. DÜn gece gayet iyi uyudu, bakalım bu gece neler olacak:))