27 Haziran 2009 Cumartesi







Günler günleri kovalamakta (resimlerde görüldüğü üzre) ama Umut Ege hiç bir şeyi kovalamamakta niyetlidir. Önüne yürüyen nesneler, elektronik aletler koyuyorum ı-ıh. Emeklemem de emeklemem. Sen bilirsin dedik meseleyi kapadık. Dişlerden de ses seda yok. Ama adım atma konusu çok güzel ilerliyor. Park yatağına tutunmuş, tutunmuş da bir türkü tutturmuş, bıdır bıdır birşeyler anlatıyor. Adım atarken, kafasını kaldırıp bana bakışına bitiyorum. Öyle bakınca ben de aman da ne güzel yürürmüş oğlum, bir taneymiş vb. övgüleri diziyorum. Ve bu ne güzel bir bakıştır diye içimi eritiyorum.

Oğlu bu konularda çalışırken annesi bu dönemde ne oyunlar oynananır diye bakınmaya başladı. "Çocuk ve Oyun" Maggie Jones 'dan bu döneme baktığımda, karşılıklı oturup bir nesneyi alışveriş etmenin çok hoşlarına gittiğini öğrendim. Keşif zamanlarında olduklarını, eski bir çantaya çekici nesler koyup, boşaltmasını sağlamanın eğlenceli bir oyun olacağını yazıyor (geri doldurma ilerleyen aylarda). Eski bir çantama nesleleri doldurdum. Onun içinden keşif oyununa başladık. Emeklemediği için çekmece karıştırmaya başlamadı, ama ben çekmecenin yanına kendisini bırakmayı da planlıyorum:))



Uyku düzeni (gece 8-9 da yatma kısmı hiç değişmemekle birlikte) aydan aya farklılık gösteriyor. Bu haftanın eğilimi 10'a kadar uyumak:)) 8 de uyanıyoruz. Anne sütümü yetiştir diye komutu veriyor, çoook uzun bir süre emip/emzirip uyuyoruz, 9 gibi tekrar talep ediyor 10'da uyanıyoruz (ben şu yataktan zıpkın gibi ne zaman kalkacağım, o uyudukça ben de uyuyuorum). 8 aylık oldu, artık balık ve bakliyat başlayabilir. Dergi gazete kitap çok hoşuna gidiyor. Sabah birlikte gazete okuduk. Ben abuk subuk haberleri sansürlüyorum, herşeyi kaydediyorlar madem bunlar kaydolmasın.

İyi ki katı gıdalara geçişimiz yaza denk geldi. Cıbıldak olarak yemeğini yedirip, sonrasında duşunu alıyor. Bu sene çok erken başladı boğucu sıcaklar. Banyodan çıktığında ve giyinirken sinirleniyor:)) Yukarıdaki resimdeki tulumu sabah serinliğinde markete giderken giydi, numunelik resim. Cıbıl cıbıl, haliyle gel beni ısır güleyim kıkır kıkır tekerlemesiyle günleri geçiriyoruz.

Bizden haberler böyle...

1 yorum:

Mustafa Rumelili dedi ki...

Dedesine de bırak hepsini ısırma:)