8 Haziran 2009 Pazartesi

Domestico

Salı günleri gelen harika bir yardımcım var. Çekmece içlerini düzenleme, nevresim değişimine kadar elimiz kolumuzdur. Daha önceki denemelerimde eli ağırlarına, fazla gün görmüşlerine (duvarları silerken ben merdivende durayım, sen bezi sık bana ver teklifi ile gelmişti hatun:)) denk geldiğimden kıymetini daha da iyi bilirim. İki haftadır gelemiyor. Geçen hafta yalandan müdahale etmiştim işlere, bu haftada gelemeyeceğini söyleyince iş fena halde başa düştü. Bugün tam ev hanımı takıldım. Umut Ege süpürge sesinden korkuyor. Onu kucağıma alıp (benim kucağımdayken ya da yanımdayken süpürgeymiş, matkapmış umrunda değil) biraz süpürmeyi denedim olacak gibi değil. O oynarken ortalığı toparlama, silme işlerini yapıp uyuyunca kapıları kapatıp iki süpürüp bir kontrol ederek az zamanda çok işler başardım. Gündüz hızıma bakarak havaya girip akşam da ütü yaparım demiştim ama energizer değil keyif keka pille çalıştığımdan diğerlerinden 40 kat fazla iş çıkaramadım. An itibariyle bezelyeleri şoklayıp buzluğa atmış olmamı büyük başarı görüyorum. Benim asıl taşınma hazırlıklarına başlamam lazım. Tantana orada. Bunca işi yaparken evde türk kahvesi kalmamış oluşu da büyük şanssızlıktı. Akşam hemen tedarik ettik, çok şükür. Kahvemi aldım bilgisayarıma kuruldum.

Beginner housewife - naylon evhanımı olarak da ifade edebileceğimiz seviyede ev temizlendiyse yemek yapılamıyor. Çocuk da hava alsın canım bahanesi de eklenerek ODTÜ'ye gidildi, yemekler yendi, kısa yürüyüş yapıldı, eve dönüldü.


Bütün bunlar yapılırken gün içinde ishal durumu göz önüne alınarak makarna yoğurt, pirinç lapası yoğurt hazırlanıp yedirildi. Yoğurt canavarı yarattık Umut Ege'den, çok mesuduz. Pirinç lapasını da pek sevdi. İlk defa bu kadar çok akşam yemeği yedi.

Kendileri, suç ve cezanın karakter tahlilini yaparken:))





İğde kokuları arasında ama çamlar önündeyken...

3 yorum:

K.T dedi ki...

yerim senin kitap okuyusunu Umut ege. 21 ekimde doğanlar ayrıca çok mutlular.

İlknur dedi ki...

Gene çok işler başarmışsın. Ben o kadarını da yapamıyorum :( Dediğin gibi temizlik varsa yemek yok. Yemek varsa ütü yok şeklinde gidiyor işler :)

Maşallah Umut Ege'ye. Şimdiden başladı okumalara :) Ağır bir eserle başlamış, kolaylıklar diliyorum ona :)

yeşim dedi ki...

Kİtap okurkenki ciddiyete de ben bittim valla:)))