11 Haziran 2009 Perşembe

Bebek alışverişi (giysi)

Çok bakınmıştım ben bebeğe ne alınmalı diye internette, detaylı bilgi yoktu. Bu mim harika oldu. Birinci Tekir Şahıs mimlemiş, ben de yazıyorum deneyimlerimi. Çocuğun giydiği haram yedidiği helal derler, lakin el altında ne kadar çok giysi o kadar çok rahatlık. Sabit maliyetlerin düşürülmesi açısından en az iki çocuk faydalıdır:))


Nigar Teyzemiz Amerika'dan getirmişti Carter's, bizimki fasulyeden hallice fakat cinsiyeti bile belli değilken.Ne olursa bahtımıza denip alınan kelebekli pembeli tişörtü İrem Ece'ye ya da kime kısmetse kaldırdık. Havlu tulumunu kullandım. Diğer marka tulumlara göre daha az yıprandı. Bodyleri yeni kullanıma aldık. Dolayısıyla yıpranmaları konusunda yorumumuz yok ama çok şıklar:)) Bakınız. Umut Ege'ye ileride vermek üzere saklayacaklarımın arasında olacak bu kurbağalı body. Mal varlığı 4 Carter'stan ibaretken bakıp bakıp nasıl biri olacak diye az düşünmemiştim kendilerini, heyecanla.



(Teeee Amerikalar'dan gelmiş mamulle gene Tırtıllar Köyü Ağası pozu verdi bizimki.)

Kardeşim İsveç'ten H&M'nin bir kazağını getirmişti. Çok sağlam.
Mehtap İsrail'den Fox Baby bir hırka, Güzin Fransa'dan Absorba body getirerek marka yelpazemizi genişlettiler. İlerleyen aylara denk geldiği ve daha kullanım sayımız az olduğu için bu kısımlarda yorumum yok, zaten bir veri ne kadar doğru saptamadır emin değilim. Bu kısma şu yorumu yapabilriiz, ne gezenti bir çevrede evde oturuyorum aylardır:))

Hamileliğin ilerleyen aylarında soluğu Armada'da aldım. Mothercare, Chicco ve Premaman mevcut mekanda. Gezdiğimde benim zevkime en uygun giysilerin Premaman'da olduğunu gördüm. Kadife tulumları çok kullanışlıydı. Fakat aldığım iki tulum (penye olanlardan) sorunlu çıktı. Birisinde bebeğin altını değiştirmek için tulumu çıkarmak gerekiyor, diğerinde tulum tam kapanmadığı için işte bu da bodyimiz sergisi yapıyorsunuz. Anane buna bir çözüm üretti neyse ki. Anne adayları tulum alırken bunlara dikkat, hadi ben acemiyim ama marka deneyimli, hangi akla hizmet bunları üretiyorlarsa (acemi tasarımcılar sizi gidiler.). Kollu bodyler de almıştım, yenidoğan için çok kullanışsız çıktı (hastanede doktorlar bu nedir diye şaşırmışlardı) yenidoğan bebeğe zarf yaka bodyden şaşmamak lazım. Pantalonlar, şortlar, penyeler bir heves aldık. Bir aydır kullanımda, sorun gözlenmedi:)

Ne kadar çok şey aldım alışveriş de bitti diyorsanız biliniz ki bitmiyor. Sonrasında Marks & Spencer'da indirim başladı, tam o sırada da bir arkadaşım doğum yaptı, en az 20 body olsun demişti. HAdi canım demiştim içimden. Ama indirime de denk gelince daha fazlasını edindim. Ders çalışacağım, çamaşır yıkandı kurudu ütülendi derdi olmaz diye, body home yaptım güzelce. İyi ki de yapmışım. Zarf yaka bodylerinden çok memnun kaldım. Ve yıpranmadılar. Fakat aldığım tulumlarda tülerme ve pamuklanma oluştu. Daha başka aldığım giysileri ve hediye gelenleri ilerleyen aylarda test edebileceğim.

Öylesine gezinirken Chicco'dan alt üst şortlu takımlar, penyeler aldım. Ve doğumda bir tulum takımı (şapkası ve önlüğüyle) hediye geldi, Gülay Teyzesi'nden. Bir iki kullanmada çıt çıtın yanı akıverdi. Çok şık tasarımları, diğer ürünlerde sorun olmaması nedeniyle bu da nazar boncuğu olsun diyelim, Chicco'ya. Premaman'dan aldığım 6-9 ay tulumunu yıkayacağım zaman minik bir leke gördüm. Yaklaşık 9 ay sonra gittim değiştirdim. Faturalarınızı ürünleri kullanımdan kaldırana kadar saklayın derim.
Katı gıdalar başlayınca ve lekelerle başa çıkamayınca gidip biraz daha alışveriş yaptım Chicco'dan. İlk defa body aldım, şirinliklerine kapılıp. Kalıpları M&S bodylerine göre oldukça dar.


Mothercare bodyleri ilerleyen aylarda kullanacağım, tulumları takımları pek göz alıcılardı. M&S kadar olmasa da tülerme ve pamuklanma onlarda da yaşadım. İnce battaniyelerinden çok memnun kaldım. Yasemin'in hediyesi ayıcık içinse bu kadar mı kış aylarında rahat kullanılan bir ürün olur diyeyim başkada bişi demeyeyim.

Nevresimlerinde bolca TAÇ kullandık. Başarılı ürünler.

Ufaklık, Albimini,İdil bebe, Abentiny,Tıy Tıy bebe gibi markaları da yoğunluklu olmamakla beraber kullanıp memnun kaldım. Rabitto ve Pancho baby'nin kadife tulumlarında dikişlerin sökülmesi gibi bir sorun yaşadım.

Babasının biz hastanedeyken aldığı Bebetto fermuarıyla kundağa dönüşen battaniyede kış bebeklerine ısrarlı tavsiyemdir.

Ben de Canım Mertim'i mimleyeyim:))

1 yorum:

Mustafa Rumelili dedi ki...

Ağaya bir kaç da öy mü alsak acabam...:)