14 Mart 2011 Pazartesi

12. Gün Doktor Kontrolü.

5. günde hastanede yapılan doktor kontrolü sonrası, kendi doktorumuzun 10. günde gelin çağrısına hava muhalefeti nedeniyle uyamayınca 12. günde kontrole gittik.

UE’de doktorumuza 1 yaş sonrası gitmeye başladığımız için, ilk ay tavsiyelerini dinledik doktorumuzdan. İlk 2 hafta kan şekerinin düşmesi olasılığına karşı, bebek her istediğinde emziriyoruz. Ama 2 haftadan sonra, aralıklar veriyoruz ki (aralar 2 saat gündüz), emdiğinde yağlı süte erişebilsin, midesi büyüyebilsin. Yağlı sütün hazmı daha uzun süreceği için kan şekeri de daha dengeli oynayacak. 3. haftada başlayıp 3. aya kadar süren kolikler olabileceğini de belirtti doktorumuz (umarım olmaz). Aralarda oyalamak için piş pişliyoruz, emzik verebiliyoruz. Emziği sadece uyanıkken oyalamak için öneriyor, uykuya dalması sırasında kullanmanın emzik düşünce uyanmalara ve uyku bozukluklarına yol açabileceğini vurguluyor. Bir de 2 haftadan sonra emzik verilecekse başlanmazsa kabulünün zor olacağını dile getirdi, ki bunu UE’de deneyimledik.

Koliklerle başa çıkabilmek, uykusuz gecelerimin sabahı sensin diyebilmek, ileride bebeğin biberona alışmasına altyapı hazırlamak için, günde bir kere biberonla biri bebeği beslesin anne uyusun önerisinde bulundu (anne dostu doktor;)).

NE’nin göbeği 9 martta düştü. 11 martta da ilk banyosunu yaptı. UE ağlarken suyu görünce susan bir çocuktu. NE’nin banyosu da yaygaralarla geçti. Baş yaygaracı NE

1 yorum:

Benden Bizden dedi ki...

Hersey yolunda gidiyor, ne guzel :) Insallah kolik olmaz, gaz sancisi falan da cekmez..