30 Ekim 2010 Cumartesi

20-21. hafta

20. haftanın notlarını yazamadan 21. haftada sona erdi.
Detaylı ultrasonda tamamlandı. Hızlı kilolar alındı. 2 günde birer kilo aldığıma doktorumu ikna edemedim. Tartı bozuktur dedi, günde bir kilo alacak kadar yersen bu adam yandı dedi. Geçen hamileliğimde de olurdu, hop günde bir kilo artardı kilom. Neyse ki sonra bir müddet dururdu. Bilimsel bulunmasa da olurdu;)

Bizim kız iki ultrasondur elleriyle suratını kapıyor, inada bindiriyor yüzünü göstermiyor. Parça parça kulaklar burun hakkında biraz fikir sahibi olduk.

Kız, abisi öpünce abisine abi demeye de başladı tiz sesle:))

UE, 40 günlük fotografına bakıyor, çok küçüktün inga inga diye ağlar süt içerdin, dişlerin yoktu çünkü diye anlatıyorum o sırada. Kendisinin de küçük olduğu fikri hoşuna gidiyor. Kardeşinin süt içmesine itiraz etmemeye başladı.

Bu haftalarda ya üşütmekten ya da haftanın getirdiklerinden karnımda sancı hissettim. Kurum doktoru ağrı kasıklarına doğru değilse korkma dedi. Yapılan tahlillerde beyaz küre dışında her şey olağan çıktı. Doktorunu ara istersen dedi. Ama geçen hamilelikte beyaz kürenin hamilelikte yüksek olabileceğini doktorum söylemişti. Ve sıcak bişiyler içince sancı da geçince, 2. hamileliğin ferahlığıyla aramadım doktorumu. UE'nin 20. haftasında ciddi kabızlık eşliğinde giren sancıları hatırladım. Daha sıkı giyinmeye dikkat ediyorum. 2 kere oldu ikisi de sabah saatlerinde. Ve sonrasındaki doktor kontrolünde sancıların bebekle ilgisi olmadığı ortaya çıktı. Havalar bir ısınıp bir soğumasa daha da ferah sıkı sıkı giyinebileceğim.

Premaman'dan biraz hamile kıyafeti aldım. Bir elbisede aklım kaldı, gidip onu da alacağım sanırım.

Doktor geçen hamilelikte olduğu gibi gene tekrarlardı. Artık bilen bilmeyen sizin hamile olduğunuzu anlayacak. Çünkü her hafta yana öne 1 cm göbeğiniz büyüyecek. Gebelik.org'da da okumuştum, bu haftadan itibaren göbekten yapılacak ölçümle gebelik haftasının belirlenebileceğini.

Kilo Artışı: 5.5
Haftanın Sıkıntısı: Karın ağrısı.
Haftanın Heyecanı: Detaylı Ultrason.
Pıtırcık: 419 gram.

3 yorum:

Fatma dedi ki...

Maşallah pıtırcığa. Ne heyecan ama. Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin.

Adsız dedi ki...

vaaaay
419 gram mi? super!
yolu yariladin bile cizmelim, cok heyecanli

K.T dedi ki...

Maşallah maşallah. hem sana hem abiye hem minik kıza.