9 Ekim 2010 Cumartesi

18. hafta - Artık alışveriş zamanı, annesine de kızına da.



18 hafta geride kaldı. Zaman ne kadar hızla ilerliyor. İlk hamilelikte bu kadar hızlı geçmiyordu.

Babycenter, tansiyonunuzun en düşük olduğu dönem diyor. Katılıyorum. Belki iş yerindeki yorgunluğumdan belki bundan, bu hafta kolumu kaldıracak güç hissedemedim çarşamba öğleden sonra.

Hamilelik içinde aralıklarla kullanılması için 1 hafta yasal izin de olmalı bence. Bunun bulantısı var, halsizliği var, ruhsal çalkantısı var. Çarşamba öğleden sonra 10 dakika bir kanepeye uzansam herşey yoluna girecekmiş gibi hissettim.

Pıtırcığın hareketleri iyice kuvvetlendi.

UE, kapı çalınca bazen Kova geldi diye heyecanlanıyor:)) Giderek daha fazla Kova'yı seviyooom sözünü duyar oldum.

Cinsiyet belirlenince, isim aramaları hız kazandı. Gene iki isim düşünüyoruz. Biri net gibi. E.'yi sevelim UE diyorum. Şunu sor bunu sor diyorum E.'ye. Başlıyor. E., şunu yaptın mı, E., bunu ettin mi. 3. soruya varır varmaz E. gidiyor, sesleniyor bizimki: "Kova uyudun mu?":))

Geçen hafta kısa kolluları giyerken bu hafta montlara geçtik. Akşam üstleri sırtımdan vuran güneş beni dellendiriyordu. Kışın gelmesine çok seviniyorum. Lakin kışlık hamile alışverişi yapmak lazım. Gözümde büyüyen. Neyse ki karnım çok büyümedi, bir hamile pantalonunun üstüne kalınca mevcut kıyafetlerimden uydurabiliyorum. Ama artık büyüme hızı muhteşem olacağı için, gözümü karartıp alışverişe çıksam pek iyi olacak.

3'lü testin sonuçlarını aldık. Çok şükür herşey yolunda. Şimdi sırada detaylı ultrason taraması var. Ve de kız bebek için alışveriş (ona alışveriş daha heyecan verici geliyor). İlk kıyafetini babannesi almış, pembe pijama. N. Teyze, Fransa'dan bodylerimizi getirmiş. Geçen sefer ilk kıyafetler N. Teyze'den gelmişti. Çok beğendiği bir kız tişörtünü de almıştı, ya kız olursa diye. Onu bu sefer kullancağımız için ilk kıyafet benden aslında diyor. Haklı galiba:). İlk üç ay gene kışa denk geleceği için ve uE'nin ilk aylardaki tulumları yeşil beyaz ağırlıklı olduğu için, bir usulden tulum alımıyla ilk 3 ayı atlatırız. Sonraki dönem hem mevsim döneceğinden, hem de mavilerden arabalardan arada kaçsın diye bir liste çıkarmam gerekecek. UE, çok sevdiği şeyleri tekrar etmemiz için "bi daaa" diyor. Bi daaa oluyoruz biz de:)) Ey UE'nin kocaman hurcu, açıl hurç açıl, dökül hurç dökül yapacağım uygun vakitte. Bu kadar mı küçükmüş diye gene ağzım açık kalarak, eksikler listesi yapıp, indirim fırsatlarını bekleyeceğim sonrasında.

Kilo Artışı: 3.7
Haftanın Sıkıntısı: Düşük tansiyon.
Haftanın Heyecanı: 3'lü test sonucunu beklemek.
Pıtırcık: Pıtır olma yolunda:)

2 yorum:

anneyazar dedi ki...

Zaman hakikaten de ne çabuk geçiyor. Daha dün hamileyim demiştn sanki:)) Hadi bakalım sağlıkla kucağına alman dileğimle:))

Adsız dedi ki...

bende 2 hamileliğimi yaşıyorum, benzer şeyleri yaşamak ilginç geldi...hoş ben hala haftaları karıştıyorum. Sağlıkla bebeğinizi kucağınıza almanız dileğiyle