10 Haziran 2010 Perşembe

Burdayııım:)

Hey millet, nasılsınız;) Yazarımız yıllık izninin bir bölümünü kullanmadığı halde, hayatındaki kakara kikiri (hakara makara mı deseydim:)) ortamından fırsat bulup iki satır yazamadı. Bu arada Yeliz'in mimi geldi. Buyrun cevaplara...

1.Nasıl giydiriyorsunuz?
Nasıl giydireceğiz, o önden koşarak ben arkadan koşturarak! Bizim oğlan doğalı beri sıkıntılı. Yaz gelince olay çığrından çıkıyor. Geçen sene bu çocuğun giyinik resmi yok mu yorumları gelmişti bloga. Mevsim dönünce bu çocuğun çoraplı resmi olmayacak mı dediler. Giydirmemek üzerine kurulu bir sistemim var olduğunu anlıyoruz değerlendirmelerden.
Yaz için bütün hafta onu idare edebilecek alt üst şortlu takımlar aldım. Ev için ayrı, dışarısı için ayrı. Çünkü bir şekilde lekeleniyor kıyafetler ve kimyasalllara hemen davranmak istemiyorum. Akşamlar için de chicconun pijama altlarını görmüştüm ince , onlardan edindim. Elimin altında bolca kıyafet olması önemli, çünkü habire yıkayıp ütüleyebilecek vaktim olmuyor.
Hamilelikte bolca alışveriş edip üstüne bolca hediye alınca, bir kere giyilip kaldırılanları görünce 2. yaşta akıllandım. Çok elzemleri alıyorum. Biliyorum ki, iki ailenin de ilk torunu, arkadaşlarım içinde ilk yeğen (ve arkadaşlarım çok çok nazikler) oğlumun bolca giysi hediyesi olup bolca giysisi olacak. Çok da gezenti bir arkadaş çevrem var, uluslararası gardrobu (Amerika, Fransa, İngiltere, İsrail, Bali ..., Dışişleri Bakanlığı'nda çalıştığımı açıklasam mı;)) var oğlumun. Ben de Ankara'dan burnumu çıkaramadığım için önce dünya maketine sonra gardroba bakıp kendimi gezmişlerden sayıyorum. (Yakın arkadaş blog takipçisine ufak not: Gezip gezip, aslında hiç gezesim yok diyen kadın, cinlendiriyorsun beni, İstanbul gezin sonrası da bu kelamları edersen 2 kahve bir dilim pasta ancak sakinleştirir beni haberin ola).

2.Marka mı? Pazar mı? Semt butiği mi? Nerelerden alışveriş yapıyorsunuz bebelere?
Ben genelde Mothercare, LCW, Marks & Spencer, Premaman takılıyorum. Chicco yu çok pahalı buluyorum. Ve bu pahalılığa rağmen, ürünlerinde çoğunlukla sıkıntı yaşadım (akma, çıtçıtta sorun, ay bilgilerinin bizim oğlana göre geri kalışı, ki bizimkisi iri çocuk değil). Ama bazen iyi ürünlerini yakaladığımda alıyorum. Çok sevimli gelen çizimleri var bana. İndirimler iyi takip edilirse, markaların bazılarının pazarla aynı paraya geldiğine çok şahit oldum. M&S bodylerin tanesini 3 liraya almıştım. Ama indirimleri takip, zaman bulup gidip almak da ayrı bir maliyet. Hele benim gibi zamanı dar insanlara. Zaten az öz aldığım için, Mothercare indirimleri ile yetindim bu sene.

3.Haftada 3-5 defa makine döndüren çamaşır canavarlarının cicilerini ütülüyor musunuz? İlk bir sene her kıyafeti ütülendi (benim tarafımdan değil). Dışarıda giyecekleri halen ütüleniyor. Gözüme daha hoş göründükleri için. Ama evde giydiklerini ütülenmiyor artık. Mikroplara bağışık çocuk yaklaşımımda. Hatta giysileri bir yaştan bu yana bizim deterjanımızla yıkıyorum. Ütü işi bende olsa ilk bir sene çıtası belki biraz daha düşerdi.

4.Terlik mi sandalet mi? Ankara bir soğudu bir soğudu sormayın. Bot mu alsak diyoruz:)) Ayakkabı bizim kabus konumuz. Kolay ayakkabı bulamıyoruz. Zaten adım atana kadar ayakkabı almamıştık. Sonrasında zor zor bir ayakkabı bulunca (kraft) 20 21 numarasını birden aldık. Sonra 21 numara olmayınca nike spor ayakkabısı aldık ve dünya varmış dedik. Tabi spor ayakkabısı bulmak da bizim için ayrı dert. Halasının deyimiyle poğaça ayak. Ayakkabıyı giyip çıkartmak spor ayakkabısıyla kolaylaştı. Ev için de iki tane ev ayakkabısı eskitti. Yaz için sandalet bakmayı düşünüyorum. Havalar serin ve yağmurlu gittiğinden ağırdan alıyorum.

5.Şapka sorun mu? Nasıl çözüyorsunuz?

Dedim ya sıkıntılı diye. İlk doğduğunda da şapka giydiremedik. Geçen sene vecihi şapkası vardı, bağlıyorduk, çözmeyi bilmediği için mecbur takıyordu. Bu sene al gülüm ver gülümle şapka taktırabiliyoruz. Şapkanı takmazsan parka gidemezsin anahtarını kullanıyoruz:))

6.Malum deniz mevsimi açıldı. Mayo kullanıyor musunuz? Öneriler?
Öneriler, huggies little swimmer:))

3 yorum:

yeliz dedi ki...

teşekkürler harikasın sarı çizmelim. dört gözle buluşmayı bekliyorum. sizin kampı sordum, deniz kıyısındaydık, babam ahanda şurası dedi, pek yakınız yani:)

anneyazar dedi ki...

Ben de tam sana mesaj yazacaktım neredesin diye:)) İyi olmana sevindim:)

Yelish dedi ki...

vecihi sapkası demek hahaha
kışın harika oluyor o sapkalar !