12 Şubat 2011 Cumartesi

Bozalı Kek - Mmmmm...


Bir değişik kek tarifi görsem dayanamıyorum.
Mutfak Sırlarında gördüm tarifi. Bozanın tadını beğenmeyip denemeler sonucu yapmış. Benim bozam çok lezzetli (Vefa) olmasına rağmen fikir çok hoş geldi denedim. Tabi hiç bir kuvvet bana 1 sb yağı keke ekletemeyeceği için yarım su bardağından bile az yağ koydum. Kıvam koyu olunca da göz kararı süt ekledim. Bu arada gelip giderken zencefili yarım değil tam çay kaşığı eklemişim. Ama sonuç bizim aileden yıldızlı on aldı.

Tarif şöyle

3 yumurtayla 1 sb şekeri çırpıyoruz (benimki 1 su bardağından iki parmak azdı 10 çb kaşığıydı, bir sonrakinde 8 çorba kaşığını deneyebilirim).

Yarım su bardağından az yağ bir su bardağı bozayı da ekleyip çırpmaya devam.

2.5 su bardağı unu, 1 paket vanilyayı, 1 tatlı kaşığı tarçını, 1 çay kaşığı toz zencefili de ekleyip karıştırıyoruz. Kıvam alacak şekilde süt ekliyoruz (tam anne oluyorum canım, göz kararları başladı), 1 tane de kabartma tozu.

Yağlanmış kek kalıbında, 180 derece fırında yaklaşık elli dakika pişiyor.

Şimdi ikinci dilimi yutmamak için ne çareler bulsak acep:)

2 yorum:

Tekir dedi ki...

bir dilim gönderrrr :)

saricizmeli dedi ki...

Bir dilim sana mı Ada'ya mı:)