1 Mayıs 2012 Salı

Aynı Dili Konuşmak




İnsanlar yanyana durdukça benzeşir, aynı dili konuşur olurlar ayrı tellerden çalsalar bile.  Yalancı Yarim, Tarık Akan Emel Sayın'ı zengin kızı diye tanıtır ailesine. Nişanlanırlar. Bir kamyonet dolusu mahalleliyi kapıp gelir Emel Sayın, haydi pikniğe Sultansuyu'na gidelim diye. Tarık Akan iş anlaşılmasın diye abim hasta yalanını uydurup atlar, hızla uzaklaştırır mahalle dolusu kamyoneti evin önünden. Anlatırken esprisi olmayan bu sahne biz iki kardeş arasındaki ortak dilin deyimlerinden biridir misal. Haydi bastır Sultansuyu'na dedik mi yayılır ağızlarımız etraftakiler Eeee? derken. Eeee?, diyen ailenin yeni üyesi damat yıllar içinde nereye sorusuna Sultansuyu'na cevabını verdiğinde, hıh şimdi oldu diye derin bir mutluluk bile kaplar içinizi. Mühimdir özetle aynı dili konuşmak, iletişimin kuvvetini hissettirir. Başkaları için hiç olan sizi tüm yapar.

Bizim oğlan Keloğlan hayranı. Akşam haberleri yerine Keloğlan izler olduk ailecek. Hele jeneriği bizi aynı dilden konuşturan müzik oldu. NE dahil hepimiz dans etmeye başlıyoruz Keloğlan başlar başlamaz. UE başlattı bu geleneği, oynayın emriyle. Sonra ben biraz geliştirdim. Komik komutlar ekledim. Elleri salla, kroşe, çılgın ol ... Şimdi UE yönlendiriyor bizi: heykel ol, armut topla, uyu, yüz vb. figürlerin komutlarını vererek.

Geçenlerde çok sevdiğimiz arkadaşlarımız bizi ziyarete geldiler. Dansımızı onlara da yaptık. Arkadaşımız bunun nesinden bu kadar eğlendiğimizi anlamaz halde baktı. Farkettim ki bizim çekirdek ailemizin de bir ortak dili vardı, bu dil bizi sağlam kılan unsurlardandı.

Yıllar sonra unuturuz kaygısıyla not düşmek istedim. Her zaman bir ortak dilimizin olması dileklerimle ve aileme sevgilerimle...

6 yorum:

Unknown dedi ki...

Nefis:) Bu duyguyu biliyorum...:)

kuzunun annesi dedi ki...

Hahah süpermiş , muhtemelen bende baka kalırdım , hiç sevmiyorum o Keleşoglanı ben :)

karışık_pizza dedi ki...

Ah keloğlan bizide bitirdin keloğlan.Birde yeni bölümleri çıksada rahatlasak.Buarada o ortak dilden bizim ailedede var
:))

Hayat güzeldir.. dedi ki...

çok güzel gerçekten....

Hayat güzeldir.. dedi ki...

çok güzel gerçekten....

Evren dedi ki...

:)) Ne güzelsiniz siz :))