9 Ocak 2012 Pazartesi

Bomba Kurabiye


Geçenlerde Hülya fındık ve kuru incirli bir tariften bahsedince, benim her zaman yaptığım kurabiyeme bunları eklemek geldi aklıma.

Ne fenasın sen incir,  bir incir yiyeceğine 4 mandilina ye uzmanları uğramasın bu diyarlara...

İşte tarif

1 sb'dan biraz az pekmez
3 çk şeker (sanırım hiç konmasa bile olur, azalta azalta deneyeceğim)
2 tatlı  kaşığı tarçın, 1 tatlı kaşığı zencefil
2.5 sb un (yarısı esmer yarısı beyaz koydum)
1 paket kabartma tozu
1 yumurta
50 gram tereyağı

Güzelce karıştırın.

Bir yaşından küçük bebek varsa 3 kurabiye şekilleyip ayırın.

Geri kalanına yarım su bardağından biraz fazla fındık, incecik çektim rondodan. Ardından da 5 tane kuru inciri parça pincik yaptım gene rondo marifetiyle. Ekledim karışıma.

Çıkardım UE ye dişini gördüğüm için aldığım kurabiye kalıplarını. Verdim şekilleri.

170 derece ısınmış fırında 20 dakika kadar pişirdim. Bizimki tam kıvamdı ama 5 dakiak daha tutarsanız takır takır olabilir aman dikkat.

Yiyenler bayıldı.

UE nin, ben U harfi sevmem yuvarlak kurabiye isterimleri dışında kurabiyede pürüz görülmedi.

Deneyin, muhteşem...

1 yorum:

Itır dedi ki...

Hemen yapıcam..sadece toz zencefilim yok..tedarik etmem lazım..Bi de ben robottan çekildiği takdirde fındık ve incirin 1 yaş altı da yiyebileceğini düşünüyorum. Ne sakıncası olabilir ki? Yada fındık ille verilmesin diyorsan ceviz de yakışabilir bu tarife, hı? Ceviz bebelere veriliyordu diye hatırlıyorum..Deneyince yazıcam..Operim!