25 Aralık 2010 Cumartesi

29. hafta - Kontrol Haftası.

Çarşamba günü 29. hafta geride kaldı. 30. haftayı yani 7. ayı tamamlıyoruz Pıtırcıkla.

Çarşamba günü Acar Bey'e gittik. Pıtırcık ters durduğu yetmezmiş gibi, el ayak ne varsa toplamış baş etrafına top gibi duruyor. Ellerin kolların arasından yüzünü gördük. Dilini çıkardı bize. Gözlerini açtı kapadı. UE'nin ultrason görüntülerini çok andırıyor.

Bu ters duruş ve yığılım bana kalp çarpıntısı ve sıkıntısı olarak dönüyor, gayet doğalmış. VE bir sürü olabilecek sıkıntıdan bahsetti doktor, neyse ki şimdilik onlar yok. Hep diyaframımın altındaki derimi azıcık çekiştirip genişletsem de rahatlasam diyorum, nedeni ortaya çıktı. Doktor dönüşü o his kayboldu. O akşam ters döndü gibime geliyor Pıtırcık. 100 çocuktan 96 sı doğum vaktinde doğru pozisyonu almış olurmuş.

Beklenen doğum tarihi 6-9 Marta indi. Normal doğum olmayacağı için en geç 1 Martta bu işi halletmiş oluruz dedi. Ama o zaman belirlenecek tabi.

Pazartesi +11 kilo iken çarşamba +13 kilo idim. 2 günde 2 kilo, sebep ödemlerim, bence. Bileklerim inanılmaz. Şişlik bileklerde oldukça beklenen durum, tansiyonum da düşük sorun yok. Bugün tekrar +11'im, nasıl tuttu bıraktı onca suyu bünye ben bilmiyorum:) Pıtırcık 1430 gramı bunca kilonun.

32 haftada tamam mı devam mı diyeceğiz çalışma faslına. 32+1 de doktorla görüşüp karar vereceğiz (o verecek ben tamam diyeceğim, böyle etkileşşimli karar havasını niye yarattıysam).

Zamanın geçiş hızına inanamıyorum. İlkine oranla zorlu bir gebelik geçiyor, ama ben bu son gebeliğimin (kuramda:)) hep tadını çıkarma eğilimindeyim.

UE, doktor E.'ye sakin davransın dedim diyeli taarruzlarından, pikelerinden vazgeçti. UE, taarruza geçtikçe babannesinin ve anneannesinin yüreğinin yağları eriyor, aman diye. Her ne kadar Acar Bey birşey olmaz dese de (ki şimdiye dek ne taarruzlar atlattı:)), eskilerin tecrübelerini de aman ihmal etme yaklaşımım çerçevesinde doktorun ağzından beyaz yalanı uydurdum;)

Sıkıntıları ve kilo artışını yukarıda anlattım. Sanırım UE' de aldığım kadar kilo alacağım. Umarım UE'de hastanede bıraktığım kadarını (9) bırakabilirim. 2 sene önce bugünkü resimlerime baktım da mutteşemmişim:)) Tekrarını diliyorum...

Pıtırcık'ın abisinden kalan hurcu bu haftasonu çıkacak. UE'nin 9-12 de hiç giymediklerini de çıkardım. Pıtırcık'a bilhassa 9-12 için alışveriş yapmak istiyorum indirimlerden. Ama bu sefer gelecek hediyeleri de akıldan çıkarmayacağım. Okuyan gebeler sizde çıkarmayın. İlk heves siz alıyorsunuz, aileler, eş dost derken kullanılmadan kalkanlar bile oluyor.

UE'ye de biraz alışveriş yaptım indirimden.

Analar yarımşardan beş alışveriş yapar diye birşey yok değil mi:))

4 yorum:

Adsız dedi ki...

dönersin eski haline tabi ki niye donmeyesin.
vayyy dorugun dogum gunune cok az kalmis olacak guzel kizimiz geldiginde, neredeyse ayni zamanlar cok heyecanliiii.

*sana yorum olarak yazdiklarimi okuyorum da :) sanirim hamileden cok, etrafta gaza gelen, heyecanlanan bi kitle var galiba misal ben ahahah

Adsız dedi ki...

hadi az kaldı, inşalla sağlıkla kızları kucağımıza alalım.

Itır dedi ki...

ilk erkek ikinci kız..pişti olmuşuz :)

saricizmeli dedi ki...

Ben o kitleye bayılıyorum Kiraz:) İyi ki varsınız...


Amin Bir Annenin Paylaşımları.

Itır, güzel bir pişti ama. İki cinsi de tatmış olacağız. Gerçi iki erkek olsalardı da onlara muhteşem olacaktı:)