3 Haziran 2009 Çarşamba

Vejeteryan mısın nesin?


Kıymayla başı dertte. Taneli geliyor olabilir diye blenderdan geçirip püresine kattım, anında farketti bastı yaygarayı. Bugün makarnayı çatalla irice olacak şekilde ezip verdim, yalana yalana yedi. Sorun iri tanelerde değil buradan da görüleceği üzere. Kıyma formunu sevmedi köfte parçası halinde verelim dedim ıh -ıh. Annemin tavsiyesine uydum eline verdim kendisi yesin diye, o da olmadı. Kıymada durum böyleyken, tavuk etiyle arası iç güveysinden biraz daha hallice. Bir yemeği 10 kere vermeden sevdi sevmedi denemez demişti doktor. Denemelere devam. C planım kıyma ekmek içi ve yumurta sarısıyla köfte yapıp denemek. Yoğurdumu da sevmiyordu şimdi büyük iştahla yiyiyor, belki de etle de böyle olur:))

D,E planları için tavsiyelere açığım.

4 yorum:

İlknur dedi ki...

Hmm neden olmasın? Geçen bir kitapta okudum, çocuk deyip geçmeyin onlarda insan diye kocaman kocaman yazmışlar. Senin paşa da vejeteryanlığı seçti demek :) Maşallah çok güzel çıkmış resmi de. Senin kuzucuk ta boylu olacak galiba..

Mustafa Rumelili dedi ki...

Daha çok sevdiği yiyecek ile beraber yedirmeye çalışmak...
Bi çok kez şahit oldum. Yenilmeyen mama kaşığa konur . Kaşığın üzerine de çocuğun çok sevdiği muzdan bir parça... Uçak geliyor vıınnnnn sesleri ve oyunları ile bir kaşık mama yedirilir...
Ballım Umut Ege kocaman bir organizma ... Acıkınca (veya yemek zamanı gelince ) sevdikleri ile beslensin. Baklagillerde de kıymadaki besin maddeleri mevcut... Panik yok ... Yazın biz onunla yeterince beslenme çalışması yaparız....:)

saricizmeli dedi ki...

Umarım yapmamıştır böyle bir seçim:)) %75 boy istatistiği. Umarım boylu olur.

Bence de sence dede:) Gene onu besleme çalışması yapar, o 200 giram biz ikişer kilo alırız, heh he.

Tekir dedi ki...

vay vay vayyy, demek vegan oluyor Umut Ege, hayırlısı :) şaka bir yana nasıl yedireceğine dair hiçbir fikrim yok, sanırım sevdiği yiyeceklerle birlikte vermek en akıllıcası...

öpüyoruz.
Tekir ve Ada